Nr. 1 i Italia

Lene Marlin jubler - og det har hun all grunn til: Tromsø-jenta topper nå hitlista i Italia med singelen «Unforgivable Sinner».

Det har bare ett annet norsk popnavn gjort før henne, nemlig a-ha.

«Unforgivable Sinner» har solgt til gull i Italia, og albumet «Playing My Game» klatrer på albumlista med sine foreløpig 25000 solgte. I Japan har albumet solgt 130000, i Norge 100000 - og nå venter Tyskland, Frankrike, England og resten av Europa.

- I likhet med Lene er vi kjempefornøyd. Dette er sabla artig, sier sjef i plateselskapet Virgin i Norge, Per Eirik Johannessen, til Dagbladet. I går feiret han topp-plasseringen med et godt glass med grappa.

Nytt Italia-show

I dag reiser Lene Marlin tilbake til Italia, Europas fjerde største marked. Der skal hun på nytt delta i det populære tv-overførte musikkprogrammet «Festival Bar» på Channel 5.

I helga var hun med på det samme programmet. I Escoli ble Lene møtt av vel 3000 publikummere som tok imot henne på en overveldende måte. Fansen viftet med store plakater der det sto «Lene - you're my life» og «Lene - we love you» mens de sang med på refrengene.

Foruten Lene Marlin var både Mel G og Gary Barlow med i lørdagens show, mens Ricky Martin og Backstreet Boys, artister som nå lever i skyggen av 18-åringen på italienske hitlister, vil være med i seinere program sammen med Lene.

Nøktern Lene

Lene Marlin er selvsagt over seg av begeistring for mottakelsen, men den nøkterne jenta har likevel beina trygt plassert på bakken.

- Vi må ta ned forventningene. Jeg vet at det ikke kommer til å være sånn bestandig, sa hun til Dagbladet i forrige uke.

Mens hun selv forsøker å holde igjen, er italienerne i plateselskapet sikre på at Lene Marlin vil holde seg lenge på hit-listene. Totalt er det planlagt fire- fem show med Tromsø-jenta i Italia, der de tydeligvis har nese for god popmusikk. Så stor tro hadde de på Lene at de booket henne til showene for et par- tre måneder siden.

PÅ TOPP: Lene Marlin er nummer én på den italienske singellista. -Foran Backstreet Boys, Ricky Martin og andre superstjerner.