Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nr. 14 i England

Lene Marlin debuterer på 14. plass på singlelista i Storbritannia med «Unforgivable Sinner», men holder seg fortsatt i ro her hjemme i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Pausen er svært viktig for Lene. Uten den ville hun helt sikkert ha møtt veggen, sier hennes manager Arne Svare. Den to år gamle sangen «Unforgivable Sinner» har lenge vært en radiohit, og ligger denne uka på tiendeplass på den såkalte «airplay»-lista for radio. Albumet med samme navn gjør også et kraftig hopp denne uka, fra 69. til 43. plass. «Sitting Down Here», som var Lenes første single i Storbritannia, nådde en sjetteplass på lista.

Men til tross for den sterkt økende populariteten vil ikke Lene Marlin reise over for å promotere plata. Hun gir ingen intervjuer - og slik har det vært siden Spellemannprisen i februar.

Stor slitasje

Ifølge Arne Svare er det ingen dramatikk i pausen.

- Lene jobbet knallhardt i ett og et halvt år og det var planlagt at vi skulle stoppe med promotering og reising i mars i år. Jeg har alltid hatt tro på pauser i en karriere som dette. Det har vi også gjort flere ganger med Sissel (Kyrkjebø). Slitasjen kan bli stor på navn og ansikt, sier Svare.

Lenes liv fram til mars i år var utvilsomt av det utmattende slaget. Hun var på konstant reisefot i 18 måneder. Hun bodde i koffert og befant seg noen få timer på ett sted før det bar av sted til det neste.

«Unforgivable Sinner»

  • Kom ut i oktober 1998. Etter to uker

hadde singlen solgt til gull i Norge.

  • Lå fire måneder sammenhengende på Dagbladets Hit40-liste, fire av ukene helt på toppen.
  • Ble kåret til «Beste låt» på hitAwards i 1998. Under utdelingen fikk Lene Marlin med seg totalt tre priser.
  • Var en del av soundtracket til filmen «Schpaa».
  • Gikk også til topps i blant annet Sverige, Italia, Frankrike, Tyskland og New Zealand i 1998 og 1999.

Mens hun i intervjuer uttrykte hvor mye hun savnet familie og venner i Norge, solgte albumet «Playing My Game» i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Belgia, Sveits, Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia, Nederland, Østerrike, Japan, Sør-Korea, Taiwan, Kina, Kuwait og Saudi-Arabia. Salget er nå oppe i 1350000 eksemplarer. Tre singler har solgt godt over én million eksemplarer til sammen.

Nytt album

Lene er nå bosatt i Oslo og har, pausen til tross, jobbet noe. Blant annet spilte hun inn en ny og tredje videoversjon av «Unforgivable Sinner» i USA i juni. Ellers bruker hun tida til å skrive nye låter.

- Når blir det nytt album?

- Det er det altfor tidlig å si noe om, sier Svare. Både Lene selv og apparatet rundt henne er 100 prosent innstilt på at dette er en karriere som skal vare svært lenge. Her er det ikke snakk om «take the money and run», som Svare sier. Lene fylte nylig 20 år og har selvfølgelig en lang vei å gå ennå.

Foreløpig har hun heller ikke gitt konserter her i Norge. Det skjer først når det andre albumet kommer. Og ennå gjenstår selvfølgelig det absolutt største: USA.

Men også her tar både Lene og støtteapparatet seg god tid. Arbeidet med verdens viktigste platemarked vil starte først etter neste album.

SUKSESS I ENGLAND: Lene Marlins single «Unforgivable Sinner» fra 1998 debuterte på 14. plass i Storbritannia. Bildet er tatt da Marlin rømte til England for å skaffe seg armslag til å spille inn albumet sangen er hentet fra. Nå har hun pause fra artistlivet, og drar ikke over Nordsjøen for å promotere seg selv.