Nr. 2 i verden

Carmen Maria Hillestad (18) fra Snarøya er utpekt til en av verdens heteste modeller av redaktørene i Vogue og W. Den norske jenta troner på andreplass. - Veldig hyggelig, men jeg skjønner det ikke, sier Carmen til Dagbladet.

Hun er den første norske modellen, uansett kjønn og alder, som plasserer seg i det absolutte internasjonale toppsjiktet. For tida er 18-åringen hjemme på juleferie hos foreldrene på Snarøya i Bærum.

- Vi har feiret familiejul i Asker, forteller Carmen Maria når Dagbladet gratulerer henne med inntredenen blant verdens heteste modellnavn.

- Tusen takk, det er kjempegøy. Fikk nettopp vite det av noen venner som hadde sett det på Internett. Det er veldig hyggelig, men jeg skjønner det ikke. Det føles rart. Ganske rart, ler ungjenta.

Alltid foran...

I november i fjor skrev Dagbladet om Carmens modellkarriere i New York. «Fortsetter Carmen Maria Hillestads karriere i samme positive retning, går hun lyse tider i møte», skrev Dagbladet. Mindre enn to måneder etter troner hun blant verdens mest populære modeller på lista som er snekret sammen av motebransjens mest innflytelsesrike redaktører.

- Nå stiger markedsverdien?

- Markedsverdien er grei, den, men det var kjempedeilig å få komme hjem og slappe av litt. Jeg har arbeidet mye i høst, sier Carmen, som flyttet fra leiligheten sin på Broadway, tre kvartaler unna World Trade Center til et trivelig område i trendy Soho på Manhattan. Hun var i leiligheten da terrorangrepene skjedde og måtte flykte oppover i byen, i likhet med mange andre newyorkere.

Etterspurt

Det er ikke mer enn halvannet år siden hun hoppet av i andreklasse på Stabekk videregående skole for å prøve seg som modell med base i New York. Hun ble oppdaget som 15-åring, rett etter skoletid, av en forbipasserende stylist. Nå er motemetropoler som New York, London, Paris og Milano hennes hjemmebaner. I tillegg har hun prydet førstesidene på magasiner som amerikanske Vogue, Elle, Marie Claire og Harper's Bazaar. Men det står nye, interessante oppgaver på programmet hennes.

- Til uka bærer det til London på jobb. Om to uker begynner haute couture-visningene i Paris. Men jeg aner ikke hvem jeg skal gå visninger for. Det får man først vite når man er der, sier Carmen, som innrømmer at vel er Paris spennende, men...

- Jeg foretrekker New York! Det er der mitt sosiale liv er. Det er der jeg kan gå ut med venner og ha det gøy. New York er en veldig spennende by.

Latterlig dyrt

Favorittdesignere har hun også. Men det varierer. Carmen Maria ser ikke bare på hvordan klærne ser ut, men også på prislappen, og om designeren er hyggelig...

- Narciso Rodriguez er veldig koselig! Han er kubaner, og kommer til å bli virkelig stor. Christian Lacroix er en kjempefin fyr, og så har han norsk assistent! Sjøl kjøper jeg helst Marc Jacobs sine klær. De er ikke så dyre...

- Så du studerer prislappen?

Topp ti-lista

Slik ser lista over verdens mest populære modeller ut.

1 Angie Schmidt

2 Carmen Maria Hillestad

3 Delfine Bafort

4 Diana Mezsaros

5 Erin Wasson

6 Kristina C.

7 Liya Kebede

8 Maria Carla Boscone

9 Natasha Vojnovic

10 Valerie Sipp

- Selvfølgelig! Jeg er ikke interessert i å bruke en masse penger på klær. Gucci, for eksempel, er latterlig dyrt!

Men hun går gjerne visninger for Gucci, akkurat som hun har gjort det for alle som teller. Christ ian Lacroix, Louis Vuitton, Chanel, Kenzo, Gucci og en drøss av kjente designere i Milano og New York er blant hennes oppdragsgivere. Og når hun har tatt steget inn blant de mest populære modellene, må de punge ut mer for å få henne til å vise klærne deres...

<B>FJORDS-KLAR: Det er sjelden Carmen Maria Hillestad har tid til å jobbe for norske magasiner. -Men denne uka skal jeg gjør opptak for Per Heimlys Fjords Magazine. Det er morsomt, sier Carmen Maria, som var en av de første modellene Heimly brukte i suksessmagasinet.
<B>HOS KJÆRESTEN: - Det går greit å ha kjæresten sin i New York. Vi snakker sammen på telefon hver dag, sier Fredrik Skjellum(20).
<B>CHANEL: Hun var 17 da hun debuterte på haute couture-visningene i Paris. Her i et Chanel-antrekk med den karakteristiske jakka.