NRK: - «Sommeråpent»-budsjettet er mer enn halvert

I fjor gikk det med 34 millioner skattekroner til å lage NRKs sommersending. I år brukes det betraktelig mindre.

PROGRAMLEDERE: Jeanette Platou og Kåre Magnus Bergh står for underholdningen ombord dampskipet «Skibladner». I år foregår minutt for minutt-sendingene til NRK på Mjøsa. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
PROGRAMLEDERE: Jeanette Platou og Kåre Magnus Bergh står for underholdningen ombord dampskipet «Skibladner». I år foregår minutt for minutt-sendingene til NRK på Mjøsa. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- I fjor reiste vi med båt langs norskekysten. Det er en mer kostbar operasjon når det kommer til logistikk, teknikk og bemanning, forteller nåværende prosjektleder for årets «Sommeråpent», Torbjørn Sarre Jensen til Dagbladet.

Fjorårets «Sommerbåten»-budsjett var på hele 34 millioner kroner totalt, skrev VG, som også omtalte kritikken pengebruken høstet offentlig.

I år er de de totale utgiftene betraktelig mindre.

Seiler over Mjøsa

Tirsdag 12. juli kaster hjuldamperen «Skibladner» loss, og starter sitt fem dager lange kringkastingsseilas over Norges største innsjø, Mjøsa.

I 2015 fulgte seerne «Sommerbåten» fra Vadsø i nord, via Mandal i sør, til Oslo gjennom 41 sendinger.

- I fjor var vi på reise i seks uker. I år reiser vi én uke rundt Mjøsa, så totalt sett brukes det mindre enn halvparten av i fjor, sier Sarre Jensen.

Fortsetter i Oslo

NRK-seerne kan også i år følge turen minutt for minutt på tv-skjermen, og ombord det ærverdige dampskipet står programlederne Jeanette Platou og Kåre Magnus Bergh for underholdningen.

Etter at «Skibladner» legger til kai ved endestoppet Gjøvik fortsetter sendingene fra Tjuvholmen i Oslo.

Sarre Jensen forteller at de påfølgende tv-sendingene i hjertet av hovedstaden har en snittpris på 380 000 kroner per sending.

Ti mill. i Oslo

Det vil si nærmere ti millioner kroner til sammen for totalt 25 kveldsproduksjoner på enden av Aker Brygge.

- «Sommeråpent» på fast sted (Tjuvholmen red.anm.) er ikke et kostbart prosjekt i NRK-sammenheng, sier Sarre Jensen.

Tallene for sendingene fra Mjøsa ligger på omtrent det samme, opplyser NRK til Dagbladet.

- Budsjettet for minutt for minutt-sendingene fra «Skibladner» er på 2,2 millioner kroner, forteller prosjektlederen.

- Vil speile landet

- Hvorfor ble det Mjøsa og «Skibladner» i år?

- NRK ønsker å speile landet på en best mulig måte, og etter å ha reist langs kysten i fjor fant vi en god anledning til å besøke innlandet, nå når «Skibladner» fyller 160 år.

Prosjektlederen forteller at innlandsbeboerne i Hedmark og Oppland har hatt et sterkt ønske om å få besøk av NRKs populære sommersendinger.

- Vi merker at folk gleder seg til vi kommer, og vi ser fram til å samarbeide videre med alle de lokale kreftene som har jobba for å skape gode arrangementer rundt vårt besøk, fortsetter Sarre Jensen.

Skal vise mangfold

«Skibladner» er fredet av riksantikvaren, og er Norges eldste hjuldamper. Dampskipet har gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer siden 1856.

- Seerne får oppleve steder rundt Mjøsa med nydelig beliggenhet, lokal stolthet og gode historier fra områdene. Vi kommer til å være opptatt av mangfoldet rundt Mjøsa og vise fram Kapp, Atlungstad, Lillehammer, Hamar og Gjøvik på en best mulig måte, sier Sarre Jensen.

Foruten Jeanette Platou og Kåre Magnus Bergh ombord «Skibladner» skal Nadia Hasnaoui, Tore Strømøy, Atle Bjurstrøm, Marthe Stokstad og Ingrid G Linhave lede sendingene i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer