NRK: - Vil verne de yngste

Redaksjonsledelsen ønsker ikke at «Midt i smørøyet» skal framstå som intolerante, men vedgår at de har bestemt seg for ikke å gjøre homofili til et tema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Homonekt i «Smørøyet»

- Vi hadde et program om forelskelse tidlig i høst, men fant ikke noen måte å ta opp homofili på. Derfor lot vi det være. Det er heller ikke riktig å ta opp et slikt tema på lørdag kveld. Da er tv en sosial aktivitet hvor barn ser på tv sammen med mor og far eller andre, sier prosjektleder i «Midt i smørøyet», Tone Rønning.
Hun antar at det kan bli pinlig for de unge å se programmet sammen med foreldrene.

- Vi tar ikke opp homofili spesielt. Men homser er stadig med i våre program, selv om det ikke er i kraft av at de er homofile - akkurat som andre voksne ikke er med fordi de er heterofile, sier Rønning.

- Målgruppa vår er 10- 14 år, men vi er meget bevisste på at vi har den største seeroppslutningen blant 7- 11- åringer. Jeg tror ikke at barn i den alderen har et avklart forhold til sin seksualitet, sier Rønning.
Men redaksjonen erkjenner at NRK har et spesielt ansvar som formidler av normer, også i denne saken.

- Som voksne mennesker har vi en plikt til å ta opp holdninger til homofili, men det må skje på en ordentlig måte. Vi ønsker å formidle likeverd. Helt nede på barneskolen brukes «homse» som skjellsord. Det er et problem vi må gjøre noe med.

- Men ikke i beste sendetid?
- Jo, men vi lager bare 26 programmer i året, og får ikke tid til alt. Sex og dop tilhører ungdomsprogrammene, sier prosjektlederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer