IKKE PÅ JOBB, TAKK: Spotify er erklært uønsket av IT-avdelingen til NRK. FOTO: FAKSIMILE
IKKE PÅ JOBB, TAKK: Spotify er erklært uønsket av IT-avdelingen til NRK. FOTO: FAKSIMILEVis mer

NRK-ansatte får ikke bruke Spotify

Utgjør en sikkerhetsrisiko.

(Dagbladet.no): Spotify har på rekordtid blitt en svært populær musikktjeneste, med over én million registrerte brukere.

Men de ansatte i statskanalen får ikke bruke programmet på jobb. Flere NRK-medarbeidere har den siste tiden uttrykt en smule frustrasjon over forbudet, blant annet på Twitter.

Kommunikasjonsdirektør Sigurd Sandvin bedyrer at forbudet ikke har noe som helst med Spotify som tjeneste å gjøre, men at dette handler om datasikkerhet. Flere ansatte som hadde tjenesten på sine maskiner, har fått den avinstallert.

- I datasammenheng er Spotify en uatorisert programvare som må installeres innenfor vår brannmur. Siden vi er usikre på risikoen dette utgjør, har vi valgt å blokkere tjenesten inntil videre, sier Sandvin til Dagbladet.no.

Han forteller at det er helt vanlig prosedyre at de ansatte ikke kan installere all mulig programvare på NRKs maskiner, fordi NRK ofte utsettes for angrep.

- Vi er nødt til å være helt trygge på programvaren vi slipper inn, sier Sandvin.

Han håper de kan tillate Spotify i NRK en gang i framtida, men kan ikke si noe om når.

Spotify er en reklamefinansiert streamingtjeneste for musikk, som forutsetter at brukeren installerer en egen spiller på sin maskin.

Spotify har inngått avtaler med svært mange rettighetshavere og plateselskaper. Det vakte imidlertid også litt oppsikt da administratorene fjernet et ukjent antall låter i januar.