NRK-ansatte raser mot sjefene etter Bjurstrøm-brudulje

Konflikt mellom fagforening og ledelse i NRK.

NRK-PROFIL: Atle Bjurstrøm er en av NRKs mest profilerte programledere. Han er også tillitsvalg i nyhetsavdelingen. Her er han fotografert sammen med kollega Nina Owing. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet
NRK-PROFIL: Atle Bjurstrøm er en av NRKs mest profilerte programledere. Han er også tillitsvalg i nyhetsavdelingen. Her er han fotografert sammen med kollega Nina Owing. Foto: Lars EIvind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange NRK-ansatte reagerer kraftig etter at programlederen Atle Bjurstrøm fikk seg en kalddusj på bakgrunn av jobben han gjør som som tillitsvalgt.

Dagbladet vet at konsernets mailsystem har gått varmt det siste døgnet etter at det onsdag kveld gikk ut en mail til de ansatte i nyhetsavdelingen med informasjon om situasjonen.

En rekke NRK-profiler og andre ansatte raser mot måten NRK-ledelsen har opptrådt på overfor Bjurstrøm.

«Problematisk form» Etter det Dagbladet erfarer kommer det i mailen fram at ledelsen mener at Bjurstrøms virke har en «problematisk form». Mailen er underskrevet av tre av de tillitsvalgte, blant dem Bjurstrøm selv.

I tillegg til å være nyhetsanker i Dagsrevyen er Atle Bjurstrøm tillitsvalgt i Nyhetsdivisjonen og klubbleder for Dagsrevyen i fagforeningen NRKJ - NRKs Journalistlag.Det kommer også fram at de tillitsvalgte mener at ledelsen har fått utarbeidet skriftlige redegjørelser om Bjurstrøms rolle som NRKJs fellesrepresentant i Nyhetsdivisjonen. Redaksjonsklubben sier de har bedt om innsyn i de nevnte dokumentene, uten å få det innvilget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer