NRK-avgiften øker

Med 85 kroner i året.

(Dagbladet.no): I statsbudsjettet for 2008 kommer det fram at regjeringen foreslår en årlig økning i kringkastningsavgiften med 85 kroner.


Dette betyr at avgiften vil øke med 4,4 prosent til totalt 2202 kroner, inkludert merverdiavgift.

- NRK står ovenfor store investeringer knyttet til digitalisering av kringkastingsmediene. I tillegg til krevende endringsprosesser vil konkurransen fra betalings- og reklamefinansierte medier øke vesentlig. Økningen i kringkastingsavgiften skal bidra til å sette NRK i stand til å svare på de teknologiske og markedsmessige utfordringene som følger av digitaliseringen, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske i en pressemelding.


Begrunnelsen for avgiftsøkningen oppgis å være at det utover forventet pris- og lønnsvekst også vi gi en innholdsmessig digital merverdi på helårsbasis, som ifølge pressemeldingen omfatter følgende:

• Ny barnekanal som del av NRKs trekanalsatsing i fjernsyn

• Nyheter hver time hele døgnet i fjernsynet

• Styrking av distriktskontorene

• Økt innkjøp av innhold i alle kanaler

KOSTER MER Å SE PÅ NRK: Kringkastningsavgiften øker med 85 kroner, mye på grunn av kostnadene ved digitaliseringen, uttaler kultur- og kirkeminister Trond Giske. Her er han avbildet sammen med sammen med kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i studio på Marienlyst i Oslo. Foto: KNUT FALCH / SCANPIX
KOSTER MER Å SE PÅ NRK: Kringkastningsavgiften øker med 85 kroner, mye på grunn av kostnadene ved digitaliseringen, uttaler kultur- og kirkeminister Trond Giske. Her er han avbildet sammen med sammen med kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i studio på Marienlyst i Oslo. Foto: KNUT FALCH / SCANPIX Vis mer

• Ny DAB-kanal

• Økt nettsatsing

• Dobling av sendetiden for NRK Fjernsynet