- NRK bedriver hærverk

- Ren massakrering, kaller Arne Mykle behandlingen hans filmer med tv-dokkene Pompel og Pilt er blitt utsatt for av NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dokkemakeren slutter seg til kritikken mot kanalen etter at klassikeren «Grevinnen og hovmesteren» ble klippet i stykker i et NRK-program sist onsdag.

- Takk, kjære Kjell Aukrust. Jeg trodde jeg var alene om å synes at hærverk på kunstneriske produkter ikke er morsomt, sier Arne Mykle etter Aukrusts utfall i Dagbladet nyttårsaften. Også Mykle reagerer kraftig på at den gamle sketsjen ble klippet i stykker i matprogrammet «Barmeny».

Ikon

- «Grevinnen og hovmesteren» er et ikon som hører jula til. Opp gjennom årene har vi sett parodier framført av by- og bygdetullinger og fulle amatører. Det har bare vært redselsfullt og umorsomt, men aldri blasfemisk. Akkurat som Aukrust ble jeg sittende himmelfallen og se «Grevinnen og hovmesteren» bli servert i småbiter, som lapskaus. Ødeleggelsen var komplett, sier Mykle, som flere ganger har fått oppleve at hans egne figurer er blitt misbrukt.

For 30 år siden laget han sammen med Bjørg Mykle og Ebbe Ording filmene om reparatørene Pompel og Pilt, som etter hvert har fått kultstatus.

- Da «U» for noen år siden ønsket å vise klipp fra serien, var jeg naiv nok til å si ja. Programmet viste seg å være en skandaløs opphakking av vårt produkt, en ren massakrering av våre filmer. Jeg følte meg tråkket på, sier Mykle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer