Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK beklager bildemanipulasjon i Dagsrevyen-innslag

NRKs nyhetsdirektør: - Skulle ikke vært sendt.

BLEMME: Flere seere har reagert på måten NRK bildemanipulerte denne reportasjen, uten å merke innslaget. På bildet er film fra overvåkningskameraer manipulert inn på innsida av inngangsdøra. Foto: NRK
BLEMME: Flere seere har reagert på måten NRK bildemanipulerte denne reportasjen, uten å merke innslaget. På bildet er film fra overvåkningskameraer manipulert inn på innsida av inngangsdøra. Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): Under kveldens sending av Dagsrevyen på NRK ble det sendt en nyhetsreportasje, som i etterkant har skapt diskusjoner i sosiale medier.

Reportasjen tok utganspunkt i 35-åringen som døde på legevakten i Storgata i Oslo i 2013, hvor det ble presentert en tidslinje for saken, med påfølgende bilder fra legevakta.

Reaksjonene bunner nå i at NRK har brukt nye bilder fra legevakta, hvor de deretter har redigert inn overvåkningsvideoen, som viste hva som skjedde da en ambulansemedarbeider tok kvelertak på 35-åringen. 

 OVERVÅKNINGSKAMERA:  Også her er en film fra overvåkningskameraer manipulert inn på innsida av inngangsdøra. Foto: NRK
OVERVÅKNINGSKAMERA: Også her er en film fra overvåkningskameraer manipulert inn på innsida av inngangsdøra. Foto: NRK Vis mer

Denne videoreportasjen ble ikke merket som manipulert.

- Ikke i tråd med retningslinjer Overfor Dagbladet forklarer NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord at sekvensen ikke burde blitt sendt.

- Denne sekvensen skulle ikke vært sendt. Det er ikke i tråd med de retningslinjer vi har for bildehåndtering i NRK Nyheter. Vi skal også sørge for å få dette tydeliggjort i arkiv-versjonen, sier hun.

Beverfjord ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.  

I Vær Varsom-plakaten står det blant annet «Vern om det journalistiske fotografiets troverdighet. Bilder som brukes som dokumentasjon må ikke endres slik at de skaper et falskt inntrykk. Manipulerte bilder kan bare aksepteres som illustrasjon når det tydelig fremgår at det dreier seg om en montasje.»

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media