NRK beklager «herregud»

Programleder Dennis Siva Lie i NRK forklarer at han var fem dager inn i en sju dagers faste og nær ved å besvime da «kraftuttrykket» glapp ut. Torsdag beklaget NRK i møte med Kringkastingsrådet.

BEKLAGER: Språksjef i NRK, Karoline Riise Kristiansen, beklager noe av språkbruken i NRK-programmet «Newton». Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Kringkastingsrådets møte torsdag behandlet rådet tre klager knyttet til språket i NRK. To av klagene handlet konkret om banning på statskanalen, og alle sakene handlet om programmer hvor barn er publikum.

Språksjef Karoline Riise Kristiansen i NRK svarte ved å gå grundig gjennom NRKs språklige rutiner, og bekreftet overfor rådet at NRK har regler når det gjelder banning.

- Vi skal ha et presist, relevant og inkluderende språk. Vi skal altså ikke støte noen. Derfor sier også retningslinjene våre at vi skal unngå å bruke støtende ord, med mindre det er gode redaksjonelle grunner til det, sa hun.

Én klager viste spesielt til en episode av «Stjernekamp», hvor det skal ha smelt en glose fra scenen. Sterke følelser og det faktum at serien er direktesendt, ble av Riise trukket fram som utfordringer.

Språksjefen framholdt at NRK har rutiner for å orientere nye deltakere og dommere i direktesendte programmer om kanalens språklige retningslinjer, og at de framover vil være ekstra påpasselig på dette.

Klaget på «herregud»

En annen klage handlet om en episode av det populærvitenskapelige programmet «Newton». Her var ankepunktet at en programleder hadde tydd til uttrykket «herregud».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer