NRK bekrefter klagestorm

Det strømmer inn klager til Kringkastingsrådet etter tirsdagens Israel-tirade fra P13-programleder Shaun Matheson.

FÅR KJEFT: NRK har hittil fått inn langt over 200 klager på uttalelsene til P13-programleder Shaun Matheson. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FÅR KJEFT: NRK har hittil fått inn langt over 200 klager på uttalelsene til P13-programleder Shaun Matheson. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK beklaget og trakk et radioinnslag i går etter at programleder Shaun Henrik Matheson langet ut mot Israel på P13.

Onsdag formiddag har NRKs klageinnstans, Kringkastingsrådet, fått inn over 200 klager, bekrefter rådssekretær Erik Skarrud overfor Dagbladet.

- Så mange klager på under et døgn er ikke vanlig. Det skjer kanskje en eller to ganger i året, sier Skarrud til Dagbladet, og legger til at klagene skal behandles når Kringkastingsrådet møtes neste torsdag.

Dagbladet har ikke lykkes i få en uttalelse fra programleder Shaun Matheson.

- Over streken

Dagbladet har fått tilgang på noen av klagene fra lytterne. Flere er svært like og bærer preg av å stamme fra en tekst som mange har kopiert. Andre beskriver uttalelsene som «grovt» og «forkastelig».

I klagen som går mest igjen, står det følgende:

«Jeg reagerer ganske kraftig på programmet til Shaun Henrik Matheson (Shaun på P13) i dag (02.02.2021). Det gjelder innsalget fra 15.14 og utover, hvor han omtaler vaksineringen fra Israel. Matheson karikerer, gjør narr av og feilinformerer grovt. Det kunne vært verdt en klage alene. Men i innslaget går han så langt til å mer enn antyde at han skulle håpe at vaksinen ikke fungerte i Israel. At en NRK ansatt kan uttale på radio et ønske, ja nær sagt et håp, om at en livsviktig vaksine ikke fungerer for en befolkningsgruppe synes meg å være langt over en grense for hva som er akseptabelt å si.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer