Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK flytter fra Marienlyst

NRK ber arkitekter se på hvordan man kan bruke Marienlyst

Rikskringkasteren er på utkikk etter nytt hovedkontor. 

PLANER: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen snakker om planene for Marienlyst-området. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PLANER: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen snakker om planene for Marienlyst-området. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

NRK ser seg om etter nytt hovedkontor og ber arkitekter vurdere etterbruk av Marienlyst, slik at bygningene kan selges.

Rikskringkasteren lyser ut et såkalt parallell- eller utredningsoppdrag der arkitektfirmaer inviteres til å se hvilken etterbruk en kan tenke seg på Marienlyst.

Styret i NRK har vedtatt at rikskringkasteren skal flytte. Planen er at NRK skal flytte inn i et nytt og mindre bygg. Tidshorisonten er mellom fem og ti år.

Forutsetningen er at NRK klarer å få solgt bygningsmassen på Marienlyst i Oslo, samt at de selv klarer å finansiere et nytt hovedkontor.

Arkitektutlysningen er ingen konkurranse, og de ulike arkitektgruppene kan samarbeide på kryss og tvers underveis, heter det på NRKs nettsider.

- Vi har fantastiske omgivelser på Marienlyst, fulle av historier, opplevelser og minner flere generasjoner nordmenn har delt. Vi er mange som har et sterkt forhold til området. Likevel mener jeg det nå er viktig at vi ser på mulighetene for et nytt hovedkontor, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media