NRK blir reklamefritt

Statskanalen har bestemt at du slipper reklame på NRK.no.

||| NRK.no har måttet tåle mye mediekritikk for å tillate reklame på nettsidene sine.

I dag kunne kanalen melde at publikum heretter slipper å se reklame på nettsidene.

Allmennkringkaster-oppdrag
- En av grunnene er at nye medier og internett er blitt definert som en del av vårt allmennkringkasteroppdrag, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas, til NRK.no.

Dersom man ser bort fra den noe omdiskuterte sponsingen av TV-programmer, har NRK vært finansiert av lisenskroner på TV og i radio.

Etter diskusjoner om hvorvidt NRK.no skulle fortsette og delfinansieres av reklamepenger, besluttet styret at NRK skal kutte reklamesalget.

NRK må ifølge Bjerkaas oppfylle eksisterende avtaler, men bannerannonseringen på NRKs nettsider vil forsvinne i løpet av 2010, skriver NRK.no.

20 millioner borte- Vi har hatt adgang til å ha reklame på nett som en del av våre rammebetingelser. Debatten har gått på hvorvidt vi tok maten fra de kommersielle i en tid hvor de kommersielle strevde voldsomt. Når vi har såpass sikkert inntektsgrunnlag som lisensen gir, så har vi funnet grunn til å høre på den delen av debatten, sier kringkastingssjefen til NRK.no.

Ifølge Bjerkaas får NRK inn rundt brutto 20 millioner i året på å selge reklame på nettsidene sine.

— Det er ikke all verden, men når du skal ha et budsjett på plass, så er alle millioner viktig. Så det er klart at dette blir smerte, dette betyr noe for oss.