NRK-boikott av «Jul i Skomakergata» fortsetter

Selv om DVD-salget er doblet.

DOBLET SALGET:  Salget av DVDer med «Jul i Skomakergata» mer enn doblet seg når NRK uttalte at de ikke ville sende det mer. NRK vurderer likevel ikke å få programmet tilbake på skjermen. 
Foto: Paul Owesen / NTB Scanpix
DOBLET SALGET: Salget av DVDer med «Jul i Skomakergata» mer enn doblet seg når NRK uttalte at de ikke ville sende det mer. NRK vurderer likevel ikke å få programmet tilbake på skjermen. Foto: Paul Owesen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2011 bestemte NRKs daværende programredaktør i NRK Super, Nils Stokke, at «Jul i Skomakergata» aldri mer skulle sendes på NRK. Grunnen var at den gamle julekalenderen var utdatert.

Reaksjonene lot ikke vente på seg og flere gikk hardt ut mot kanalens beslutning. Rundt juletider året etter var debatten fortsatt like opphetet og gruppen «Ja til Jul i Skomakergata» ble opprettet på Facebook, med klar beskjed om at NRK måtte stoppe boikotten av julekalenderen. Gruppa fikk raskt over 20 000 medlemmer. I år har tallet på gruppa steget til over 70 000. 

- Klart ønske for fremtiden TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, sa til Se og Hør i fjor at kanalen likevel ville åpne for å få «Jul i Skomakergata» tilbake på kanalen, på grunn av den massive kritikken.

-  Vi åpner opp for at vi kan få på plass en avtale som gjør at seerne igjen skal få tilgang til denne serien. I første omgang har dette med arkivavtaler å gjøre. Vi har ikke lisens på denne serien lenger. Det vil vi prøve å få i stand. Det er et klart ønske for fremtiden, sa han da.

Men det ser ikke ut til å være i planene til NRK nå lenger. De som hadde håpet på et gjensyn med Jens Petrus på statskanalen må nok se seg skuffet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer