NRK-streiken:

- NRK driver omfattende streikebryteri

Streikeleder i Norsk Journalistlag, Hege Fagerheim, raser mot NRK.

- BRYTER SPILLEREGLENE: Streikeleder i Norsk Journalistlag, Hege Fagerheim, mener NRK driver med omfattende streikebryteri. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
- BRYTER SPILLEREGLENE: Streikeleder i Norsk Journalistlag, Hege Fagerheim, mener NRK driver med omfattende streikebryteri. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det klart at Haddy N'jie og Dennis Vareide kommer til å lede NRKs 17. mai-sending som planlagt. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Jeg synes det er veldig synd at NRK gjør det. Det undergraver effekten av streiken. Jeg synes de burde tenkt seg nøyere om, sa Fredrik Solvang til VG tidligere i dag.

- Direkte ufint

Hege Fagerheim, streikeleder i Norsk Journalistlag, reagerer også på at NRK sender gamle opptak i reprise - og på at opptak som ble spilt inn før streiken av journalister som nå er i streik, publiseres for første gang.

- Vi mener det er brudd på spillereglene i arbeidslivet, og direkte ufint, sier hun til Dagbladet.

Fagerheim sier at selv om uenigheten ikke er et juridisk spørsmål - streikebryteri er ikke ulovlig - har saken blitt diskutert internt med arbeidslivsjurister i NJ.

- Streikevakter som står utenfor redaksjonslokalet kan omtrent høre sin egen stemme i radiosendinger fra biler som kjører forbi, sier hun.

Hun forteller at NJ har fått sterke reaksjoner fra medlemmer som opplever å høre seg selv på radio eller se seg selv på TV mens de er ute i streik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer