NRK er dyrest i Europa

Ingen statlige medier i Europa tar mer penger ut av lommebøkene til folk enn NRK. Kringkastingssjefen skylder på høye norske priser.

DYREST I KLASSEN: NRK-sjef tar mer penger ut av folks lommebok enn noen annen kringkastssjef i Europa.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
DYREST I KLASSEN: NRK-sjef tar mer penger ut av folks lommebok enn noen annen kringkastssjef i Europa. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK er Europas dyreste statlige mediehus, trolig også verdens dyreste. Det viser tall fra EBU, den europeiske kringkasterunionen, som Dagbladet har fått tilgang til. 

Ingen annen allmennkringkaster koster hver enkelt lisensbetaler mer penger enn den norske, kommer det fram av tallene.

Rapporten, som dekker hele 2013, er EBUs ferskeste på området. Tall for ifjor er enda ikke tilgjengelig, men ettersom NRK-lisensen gikk opp i 2014, er det lite trolig at situasjonen har endret seg til fordel for din lommebok. 

Verdens dyreste? Dagbladet har tidligere skrevet at NRK-lisensen er nesten doblet på 10 år og at kulturminister Thorhild Widvey nå vurderer å fjerne lisensen helt. Stortingspolitikere har i vinter åpnet for egen NRK-skatt og singelrabatt på lisensen i sitt arbeid med å reformere statskanalen. 

Hver eneste norske lisensbetaler er ifølge EBU-rapporten ute med 25 euro, eller 195 kroner i måneden. Til sammenligning betaler en danske 138 kroner i måneden for Danmarks Radio, mens svenskene må ut med kun 112 kr per måned for å ha sitt SVT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer