KOMMENTARER

NRK og finansiering:

NRK er politikernes bortskjemte drittunge

Ufordragelig felleseie.

NRK er politikernes bortskjemte drittunge
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Hva kommer det av? Hver gang noen tillater seg å komme med en kritisk bemerkning om NRK – enten det er snakk om institusjonens altfor dominerende plass i mediebransjen, om finansiering, lønnsnivåer, eller hvordan man løser programoppgaver så går NRK i skyttergraven. Et hvert forsøk på diskusjon om virksomhetsutøvelsen blir føyset til side, nærmest som utidig innblanding.

Det til tross for at NRK er vårt felleseie. Det er vi, det norske fellesskapet, som eier og betaler for driften av NRK. Men nå er det blitt slik at selv vi som konsekvent og til alle tider har forsvart viktigheten av en sterk fellesskapseid kringkaster, synes det begynner å bli krevende å forholde seg til Marienlyst-arrogansen. Hvis man ikke forsvarer alt ved NRK, blir man sett på som irriterende og sutrete. For når NRK kommer på dagsorden i norsk offentlighet skjer det samme hver gang: De som stiller spørsmål eller kommer med kritikk, blir raskt satt på plass.

NRKs typiske reaksjon er hårsår, eller irritabel og arrogant. Jeg tåler fint at min tidligere kollega, og venn, NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen, sier til Medier24: «….også er det mitt ansvar å forvalte lønnsnivået i NRK – ikke John Arne Markussen.» Selvsagt helt rett, men beskjeden i underteksten er mer bekymringsfull: Jeg og andre som tillater oss å åpne kjeften bør ganske enkelt ikke mene noe som helst om lønnsutviklingen i NRK i forhold til bransjen for øvrig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer