PÅ VEI TIL PFU: Thomas Seltzers og hans program «Trygdekontoret» har tidligere fått kritikk i Kringkastingsrådet. Nå er programmet klaget inn for Pressens Faglige Utvalg.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PÅ VEI TIL PFU: Thomas Seltzers og hans program «Trygdekontoret» har tidligere fått kritikk i Kringkastingsrådet. Nå er programmet klaget inn for Pressens Faglige Utvalg. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- NRK er uprofesjonelle

Kvinnefronten forventet holdningsendringer i NRK under løsningsmøte. - Over vår myndighet, sier statskanalen.

(Dagbladet): Styremedlem i Kvinnefronten, Daisy Sjursø, mener at det er sannsynlig at «Trygdekontoret» blir felt for pornosketsjen.- De har fått kritikk av LDO og Kringkastingsrådet, sier Sjursø, og fortsetter:

- Jaquesson kontaktet også selv prosjektledelsen i programmet på morgenen den dagen programmet skulle sendes, og ba instendig om å droppe det, fordi hun anså det som svært krenkende for seg selv og sin mindreårige sønn.

- Uprofesjonelt Etter at Pressens Faglige Utvalg oppfordret partene til å ha et møte for å komme fram til en minnelig løsning, synes hundet er merkelig at motparten ikke hadde noe på papiret å komme med.

- Vi hadde håpet på en plan over tiltak til holdningsarbeidet innad i NRKs underholdningsavdeling, men det var ingenting. Vi synes det var snodig og uprofesjonelt, sier Sjursø.

- Ligger over vårmyndighet Christina Rezk Resar, redaksjonssjef for humor i underholdningsavdelingen i NRK, forteller at statskanalen har sendt sitt tilsvar i saken og at man i NRK tar klagen på alvor. 

- Vi regnet med at de skulle komme med forslag til oss fra Kari Jaquesson. Når de ber oss iverksette tiltak i hele NRK, er det noe som ligger over vår myndighet å avgjøre i et slikt møte, sier Resar.

Hun presiserer Kvinnefronten har levert PFU-klagen på vegne av Kari Jaquesson.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra Kari Jaquesson.