«Atlantic Crossing»

- NRK er ute av kontroll

Historiker Tor Bomann-Larsen har takket ja til å stille i NRKs klageinstans, Kringkastingsrådet.

STORSATSING: Sofia Helin, Tobias Santelmann, og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene i det historiske dramaet «Atlantic Crossing». Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag må NRKs dramasjef Ivar Køhn, serieskaper Alexander Eik og manusforfatter Linda May Kallestein svare på beskyldninger om historieforfalskning rettet mot storserien «Atlantic Crossing» i Kringkastingsrådet.

En av Norges aller fremste historiske eksperter på kongehuset, Tor Bomann-Larsen, møter også opp i NRKs klageinstans. Der skal han utdype kritikken han kom med forrige uke.

- NRK er ute av kontroll. De mangler tilsynelatende kontroll både på sine egne millioner og egne intensjoner. At det fortelles mye rart om krigen er en ting, men at statskanalen produserer det for enorme summer er ikke bra. Det er alvorlig for dem, sier Bomann-Larsen til Dagbladet.

- Må rydde opp

Historikeren sørget for nasjonal debatt etter at han ga krigsserien «Atlantic Crossing» det glatte lag for seriens framstilling prinsesse Märtha og hennes betydning for krigens gang. Han mener at serien tar seg så store friheter at det er pinlig at «Atlantic Crossing» skal vises i utlandet.

- At jeg møter opp i Kringkastingsrådet er en selvfølge, og jeg setter pris på at de spør. Etter min mening har NRK en stor sak å rydde opp i her, sier Bomann-Larsen, og sikter til «fake history»-begrepet han introduserte forrige uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer