SISTE VALS: Kaizers Orchestra startet sist tirsdag sin avskjedsturnè på Operaen i Oslo. I februar dukker de opp op NRK. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SISTE VALS: Kaizers Orchestra startet sist tirsdag sin avskjedsturnè på Operaen i Oslo. I februar dukker de opp op NRK. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

NRK erstatter «Lydverket» med konsertserie

- Mindre fokus på musikkjournalistikk.

(Dagbladet): Før jul hadde «Lydverket» sin siste sending på NRK. I dag annonserte NRK at programmet som skal overta det gamle musikkprogrammets sendeflate på NRK2 er en konsertserie kalt «Studio1».

Her skal artister som Madcon, Åge Aleksandersen og CC Cowboys levere en «greatest hits»-konsert, supplert av historier og anekdoter fra scenekanten.

Mens Asbjørn Slettemark var programleder for «Lydverket», vil ingen lede det nye programmet.

- Programmet er drevet av de gjestene vi har. Oppdraget denne gangen var å lage et program som fokuserer på den gode musikkopplevelsen og mindre på musikkjournalistikk. Det blir altså mer musikk og mindre prat, sier prosjektleder for «Studio1», Stig Karlsen, til Dagbladet.

Det er forløpig lagt opp til åtte programmer i første runde. I tillegg til de overnevnte, vil Kaizers Orchestra, Bertine Zetlitz, Kari Bremnes, Big Bang og et hittil ukjent band vies hvert sitt program. Karlsen åpner for at det ikke blir med bare denne sesongen.

- Alt er åpent. Men akkurat nå fokuserer vi på denne sesongen.

Kaizers Orchestra er første band ut når programmet har premiere den 20. februar.

Tidligere «Lydverket»-programleder Asbjørn Slettemark var skuffa da forgjengeren ble lagt ned.

- Jeg synes det er dumt at «Lydverket» på TV blir lagt ned. Det er det siste programmet i Skandinavia med et rent musikkjournalistisk innhold, og det hadde vært kult om NRK kunne satset på det. Vi har jo ok seertall og opplever at publikum og artister setter pris på programmet, sa han til Dagbladet i vår.