NRK evakuert etter lek med røykgranat

P3 måtte gå i nødsending da brødrene Sagen raidet rekvisittlageret til NRK.

(Dagbladet.no): Programleder Steinar Sagen forteller at den litt pinlige ettermiddagen startet da radiokomikerne skulle spille inn små videosnutter til bruk på en stor datamesse neste helg.

Tore trakk ut splinten

- I den forbindelse trengte vi litt våpen og uniformer og sånn for å få til dataspill-scener. De som gikk på NRKs rekvisittlager fant en del plomberte skytevåpen, hjelmer og andre effekter, forteller han til Dagbladet.no

Så viste det seg at rekvisittene var i overkant livaktige.

- Min lillebror (medprogramleder Tore Sagen, red.anm.) dro ut splinten på en granat, som vi selvsagt trodde var en dummy. Det var det ikke. Det kom en gnist og så begynte det å ryke noe helt j...., sier storebror Sagen.

I håp om å avverge det uungåelige prøvde programlederne å åpne vinduene i studioet, men brannalarmen gikk i hele bygningen.

- Vi prøvde å ringe brannvesenet og si at det bare var oss og en røykgranat, men de kom selvfølgelig - og hele radiohuset måtte evakueres, konstaterer P3-profilen, som ble noe skeptisk til NRKs rekvisittlager etter hendelsen.

- Det så ut til å være en ekte røykgranat, sånne som Forsvaret bruker. Vi begynte å sjekke om de andre våpnene faktisk var plombert, for å si det sånn. De på lageret må nok ta noe av skylda for dette, ler Sagen.

LEKTE KRIGSSPILL: Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen i «Radioresepsjonen» i P3 Foto: OLE C. H. THOMASSEN
LEKTE KRIGSSPILL: Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagen i «Radioresepsjonen» i P3 Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

Uhell

Ifølge brannmester ved Smestad brannstasjon, Pål Teigen, gikk hele seks brannvarslere av i bygningen.

– Det var et uhell, men akkurat hva som skjedde vet bare de som var der, sier brannmesteren til NTB.

De som jobbet i de lavere etasjene fikk raskt slippe tilbake, mens P3-redaksjonen og de andre som sitter i tredje og fjerde etasje måtte vente ute i tre kvarter før de slapp inn igjen.

- Programmet «Kompani Knutsen» måtte aktiver nødsendingen og forlate studioet sitt, forteller Steinar Sagen.