NRK får kjeft: - Lokal-tv fra midten av 90-tallet

Prøysen-forestilling kritiseres.

KRITISERES: Slik så det ut da festforestillingen for åpningen av Prøysenhuset ble vist på NRK1 onsdag kveld. Tidligere teatersjef i Den Nasjonale Scene, Morten Borgersen, kaller sendingen en skandale mens redaktør Eirik Kydland i musikkmagasinet ENO mener det var som å se «lokal-tv fra midten av 90-tallet». Foto: Skjermdump fra NRK
KRITISERES: Slik så det ut da festforestillingen for åpningen av Prøysenhuset ble vist på NRK1 onsdag kveld. Tidligere teatersjef i Den Nasjonale Scene, Morten Borgersen, kaller sendingen en skandale mens redaktør Eirik Kydland i musikkmagasinet ENO mener det var som å se «lokal-tv fra midten av 90-tallet». Foto: Skjermdump fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da åpningen av Prøysenhuset ble markert med 100-årsfeiring for Alf Prøysen på NRK1 onsdag kveld, falt ikke sendingen like godt i smak hos alle seerne.

Tidligere teatersjef i Den Nasjonale Scene, Morten Borgersen, gikk så langt som å kalle sendingen en skandale.

- Det var en pinlig seanse for Prøysen og for oss andre, skrev han i et Facebook-innlegg torsdag.

- Idé, manus, regi, kameravinkler, amatørfremføringer - forstår ikke hvordan det er mulig i 2014?

- Amatører Til Dagbladet utdyper han kritikken mot sendingen fra tunet foran Prøysens barndomshjem (den var tilgjengelig via denne NRK-saken, men er nå fjernet), hvor folk som Ingrid Olava, Anders Baasmo Christensen og Lars Lillo-Stenberg fremførte musikk og tekster av Prøysen.

En av tingene Borgersen har reagert på er skuespillet i tablåene mellom innslagene, hvor scener fra Prøysens liv ble spilt ut av både barn og voksne.

- Det er amatører som skal spille scener de ikke klarer. Det virket ikke som det fantes noen plan, og alle overgangene var som en slags sirup. Det er sikkert moro for dem som spiller og de som er i familie med dem, men det er jo ikke nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer