Kringkastingsrådet

NRK får krass kritikk

NRKs musikkprofil er for dårlig, mener flere medlemmer av Kringkastingsrådet.

KRITIKK: Det var bred enighet om at NRKs musikkprofil er for dårlig under torsdagens møte i Kringkastingsrådet. Foto: Gorm Kallestad / NTB
KRITIKK: Det var bred enighet om at NRKs musikkprofil er for dårlig under torsdagens møte i Kringkastingsrådet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NRKs musikkprofil har lenge vært kritisert og debattert, av utøvere, opphavere, musikkorganisasjoner, media så vel som publikum. Norsk Komponistforening klaget inn statskanalen til kringkastingsrådet for det de mener er en svekket musikkprofil.

Torsdag ble saken tatt opp i rådet.

Kritikken går i korte trekk ut på at NRK ikke oppfyller sitt eget oppdrag, og at statskanalen har sluttet å prioritere musikk. Under dagens møte presenterer Karlstrøm tre punker hvor han mener NRK er for dårlige:

  • NRK sørger ikke for bredde og mangfold i musikkinnholdet.
  • Norske opphavere får ikke spillerom.
  • Redaksjonelt innhold om musikk er borte.

- Spiller ikke norsk musikk

I NRK-plakatens paragraf 17 står det:

«NRK skal formidle norsk kultur og en bred variasjon av norske kunstuttrykk fra mange ulike kunstnere, uavhengige miljøer og kulturinstitusjoner. NRK skal formidle norsk musikk, film og drama og stimulere norske produksjonsmiljøer.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer