Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK får mer lisenspenger neste år

Kulturministeren tapte i budsjettforhandlingene.

BLE BØNNHØRT: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen får mer penger å rutte med neste år. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
BLE BØNNHØRT: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen får mer penger å rutte med neste år. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

(Dagbladet): Kulturminister Thorhild Widveys (H) taper på ny slaget om hvilken retning norsk presse skal ta.

Hennes kutt i produksjonsstøtte til norske aviser og frysning av NRK-lisensen er nemlig blitt ofret at statsminister Erna Solberg i budsjettforhandlingene med KrF og Venstre.

Det får Dagbladet bekreftet fra sentrale kilder i regjeringspartienes stortingsgrupper.

Dermed har Venstre og Kristelig Folkeparti for andre året på rad hindret regjeringen i å gjennomføre store kutt i offentlige midler til landets aviser.

Wdivey ønsket opprinnelig å kutte 50 millioner i den offentlige støtten til norske aviser. Det forslaget har høstet svært mye kritikk, og norske redaktører varslet masseoppsigelser dersom kuttene ble stående.

Mer kontroversielt er kanskje at NRK skal få mer lisenspenger neste år. Regjeringen gikk egentlig inn for å fryse lisensen på årets nivå, men sentrumspartiene har fått gjennomslag til å øke lisensen med 25 kroner til neste år.

Tidligere har Dagbladet meldt at NRK nesten har doblet lisensinntektene på få år. Denne trenden ser nå ut til å fortsette. NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen varslet 300 millioner kroner i kutt dersom han ikke fikk lov til å øke lisensen neste år. KrF og Venstre har hørt hans bønn.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling