Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK får sende reklame

Oslo (NTB): NRK skal få sende reklame. Ikke i sine vanlige sendinger, men gjennom datterselskap. Økte inntekter skal brukes til programproduksjon. Det går fram av lovforslaget om rammene for NRKs forretningsmessige virksomhet som regjeringen la fram fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap: Reklame-forslag henger ikke på greip

I et annet lovforslag går regjeringen ved Kulturdepartementet inn for også å åpne for reklame for livssyn og politiske budskap i radio, men vil fortsatt opprettholde lovforbudet mot slik reklame i fjernsyn.

Regjeringen mener reklame for politiske budskap i fjernsyn vil kunne gi et skjevt bilde av kompliserte spørsmål. I begrunnelsen for forslaget sier regjeringen at den også har tillagt noe vekt at ved å tillate fjernsynsreklame kan ressurssterke grupper få større muligheter enn andre til å markedsføre sine synspunkter.

Reklame på TV

Vanlig, kommersiell reklame skal NRK også kunne legge inn i tekst-tv, men reklame rettet mot barn blir ikke tillatt.

NRK skal nå også kunne etablere betalingskanaler, eller inngå i samarbeid om slike kanaler, sammen med norske eller internasjonale aktører.

Men NRK skal ikke kunne delta i, eller etablere reklamefinansierte kanaler som er spesielt rettet inn mot det norske markedet, uten at Stortinget er forelagt saken. NRK kan derimot etablere, eller være medeier i kanaler av mer allmenn karakter i utlandet.

I lovforslaget heter det at NRKs allmenne programtilbud skal holdes reklamefritt. Det er gjennom datterselskap NRK nå skal få anledning til å drive forretningsmessig virksomhet på linje med sine konkurrenter.