NRK fikk 2000 «Skam»-søknader på ett døgn - stengte påmeldinga

Stor interesse fra gutter som ønsker å gå i fotsporene til William og Chris.

ELSKET OG HATET: «Skam»-karakteren William, spilt av Thomas Hayes, har vært både elsket og hatet av fansen i løpet av de to sesongene NRK-serien har eksistert. Nå ønsker 2000 gutter å gå i Hayes' fotspor og bli en del av seriens rolleliste. Foto: NRK
ELSKET OG HATET: «Skam»-karakteren William, spilt av Thomas Hayes, har vært både elsket og hatet av fansen i løpet av de to sesongene NRK-serien har eksistert. Nå ønsker 2000 gutter å gå i Hayes' fotspor og bli en del av seriens rolleliste. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK-serien «Skam» følger hverdagen til en jentegjeng på Hartvig Nissen Videregående i Oslo, og gjør helt enorm suksess om dagen.

Serien er såpass populær at NRK måtte stenge påmeldingen til en rolle i ungdomsserien - etter de fikk inn 2000 søknader i løpet av 24 timer.

Det melder Aftenposten.

- Det har vært en enorm pågang: Over 2000 har sendt inn søknad. På grunn av det måtte vi stenge påmeldingen — vi hadde rett og slett ikke kapasitet til å ta imot flere henvendelser, sier Håkon Moslet, redaksjonssjef i P3, til nettavisen.

Ikke kapasitet Annonsen ble lagt ut for ei uke siden, der statskanalen søkte etter gutter i alderen 16 til 19 år som var fra Oslo og omegn. Fristen for å søke på rollen var 8. juni, men påmeldingen ble stengt etter halvannet døgn.

- Vi må jo behandle alle søknadene, så det ble feil å ha annonsen liggende ute mens vi var klar over at vi ikke har kapasitet til å gå gjennom dem på ordentlig vis, forteller Moslet til Aftenposten.

Bekreftet en tredje sesong Hundretusenvis av seere har benket seg foran TV-en for å få med seg den turbulente kjærlighetshistorien mellom karakterene Noora (Josefine Frida Pettersen) og William (Thomas Hayes) hver fredag kveld.

På Nordiske mediedager i Bergen i midten av mai, bekreftet serieskaper Julie Andem at det kommer en tredje sesong.

- Det blir en sesong 3. Jeg begynner å skrive på den før sommeren, sa Andem ifølge NRK.

Hvem håper du blir hovedpersonen i neste sesong? Stem her!

600 000 unike brukere Korte klipp fra «Skam» legges daglig ut på seriens nettsted, før klippene samles til en hel episode som legges ut på NRKs nett-tv, før de senere vises i repriser på lineær tv.

Da serien startet i september var besøkstallet på nettstedet på 25.000 unike brukere, og før jul var tallet oppe i 250.000 brukere. I april rundet de 600.000 brukere.

- Det er den mest populære serien i nett-tv noen gang. Aldri før har så mange sett en NRK-serie på nett, sa Moslet til Dagbladet i mai.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Seoghør.no.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer