«Leaving Neverland»

NRK fjerner musikken til Michael Jackson

Vil ikke ha artisten på sine spillelister på grunn av overgrepsanklagene mot ham.

OMSTRIDT: Etter at dokumentaren «Leaving Neverland» kom ut, har anklagene haglet mot avdøde Michael Jackson. Foto: NTB scanpix
OMSTRIDT: Etter at dokumentaren «Leaving Neverland» kom ut, har anklagene haglet mot avdøde Michael Jackson. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK fjerner Michael Jackson fra spillelistene i to uker på grunn av overgrepsanklagene mot ham. Det melder NTB.

Ifølge NRK er det er spillelistene i radio på kanalene P1, P13 og P1+ som blir berørt. I TV er det ingen planer om å sende musikk av Jackson de nærmeste ukene.

NRKs beslutning kommer etter en dokumentarfilm «Leaving Neverland» om Jackson fra amerikanske HBO. Der anklages han for å grove overgrep.

- Utløser følelser

P3s musikksjef Knut-Henrik Ytre-Arne sier at avgjørelsen først og fremst er en redaksjonell vurdering om hva slags følelser musikken kan utløse hos folk.

- Det henger sammen med publiseringen av dokumentaren «Leaving Neverland» som slippes på søndag, og de reaksjonene som kanalen har sett den har skapt der den har blitt vist. Vi ser at også BBC har valgt å ta Michael Jackson av spillelistene.

Ytre-Arne sier dokumentaren har skapt en ny diskusjon, om det går an å høre på musikken til Jackson på samme måte som tidligere, frigjort fra artistens levemåte.

- Vi spiller for mange mennesker, og må ta hensyn til hvilke følelser den musikken vi spiller utløser. Da tenker vi at det virker som det kan være lurt å ikke spiller Michael Jackson så tett opptil dokumentaren, fordi det vil føles som en aproposmusikk, sier han, og forklarer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer