TV-aksjonen

NRK fjernet kunstverk: - Veldig uvanlig

Kunstverket «The Blood of Innocentia - Blue Morpho» ble trukket fra TV-aksjonen da budrunden var godt i gang. «Veldig uvanlig» mener kunstekspert.

TV-AKSJON: Anne Rimmen, Christian Strand og Robert Stoltenberg ledet årets TV-aksjon. Under budrunden mottok NRK informasjon som gjorde at de trakk et kunstverk fra auksjonen. Hvorfor vil de ikke svare på. Foto: NRK.
TV-AKSJON: Anne Rimmen, Christian Strand og Robert Stoltenberg ledet årets TV-aksjon. Under budrunden mottok NRK informasjon som gjorde at de trakk et kunstverk fra auksjonen. Hvorfor vil de ikke svare på. Foto: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kunstverket «The Blood Of Innocentia – Blue Morpho» skulle auksjoneres bort under årets TV-aksjon. Portrettet av 13 år gamle Lea Noor Golis er laget av fotografen Arne Beck og gatekunstneren AFK, og bidragene skulle gå til Plan International Norges arbeid mot barneekteskap.

Gatekunstneren AFK sto blant annet bak det kontroversielle verket av daværende justisminister Sylvi Listhaugs avgang, hvor verket framstiller Listhaug som korsfestet Jesus.

På Skandinavias største kunstforum kunstveggen.no var det høye forventninger til auksjonen av «The Blood of Innocentia». Men midt under diskusjonen om verket kom til å selge for over 100 000, så forsvant portrettet fra TV-aksjonens nettsider.

Nå vil ingen av aktørene svare på hvorfor kunstverket ble trukket under auksjonen.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

- Fikk ny informasjon

Dagbladet har vært i kontakt med underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen. Han forteller at bildet ble trukket fordi NRK mottok «ny informasjon» om verket.

- Det gjorde at vi fant det riktig å trekke det fra auksjonen vår. Det hadde ingenting med motivet å gjøre, sier Halvorsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer