FJERNET LOGO:  I Lørdagsrevyen lørdag 30. januar har NRK fjernet TV2-logoen fra et av NTB Scanpix' sine bilder. Til venstre er bildet NRK brukte i sine sendinger, hvor de har fjernet logoen. Til høyre er originalbildet av KrF-leder Knut Arild Harheide på Gardermoen i dag, tatt av frilansfotograf Audun Braastad i NTB Scanpix. Foto: Skjermdump / Audun Braastad / NTB Scanpix
FJERNET LOGO: I Lørdagsrevyen lørdag 30. januar har NRK fjernet TV2-logoen fra et av NTB Scanpix' sine bilder. Til venstre er bildet NRK brukte i sine sendinger, hvor de har fjernet logoen. Til høyre er originalbildet av KrF-leder Knut Arild Harheide på Gardermoen i dag, tatt av frilansfotograf Audun Braastad i NTB Scanpix. Foto: Skjermdump / Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

NRK fjernet TV 2-logo fra bilde vist under Lørdagsrevyen

Legger seg flate.

(Dagbladet): Under kveldens utgave av NRKs nyhetssending Lørdagsrevyen, viste kanalen et bilde tatt av NTB Scanpix-fotograf Audun Braastad i studio før et innslag.

Da han så på sending lørdag kveld, la han merke til at noe var galt. NRK hadde fjernet TV 2-logoen fra en mikrofon på bildet han hadde tatt.

Det melder Nettavisen.

Bildet, som Braastad tok under KrFs landskonferanse på Gardermoen tidligere i dag, ble brukt før et innslag om konferansen. Går man tilbake til originalbildet, ser man klart og tydelig at TV 2-logoen har blitt fjernet.

- Jeg skjønner ikke helt vitsen når det er et dokumentarisk bilde. Det er akkurat som om de vil late som at TV 2 ikke var der. Visuelt sett er det bare en liten detalj som ikke betyr noe, sier frilansfotografen Braastad til Nettavisen.

Legger seg flat Stein Bjøntegård, nyhetsredaktør i NRK, legger seg helt flat og beklager feilen.

- Hva som har skjedd, er ikke godt å si. Det er fjernet en logo fra en mikrofon. Det er bare dumt. Tankeløst og dumt, sier Bjøntegård til Dagbladet.

- Dette vil vi ikke forsøke å forsvare på noen måte. Det er bare tankeløst.

Manipulerte inn overvåkningsbilder Den 19. januar i år gjorde NRKs Dagsrevyen en lignende sak, da de i en nyhetsreportasje om 35-åringen som døde på legevakta i Oslo i 2013.

NRK brukte frigitte overvåkningsbildene som viste at ambulansepersonell tok kvelertak på 35-åringen, og bildemanipulerte overvåkningsbildene inn i et nytt bilde av legevaktas hovedinngang, uten å si at bildene var manipulert.

Overfor Dagbladet forklarte da NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord at sekvensen ikke burde blitt sendt.


- Denne sekvensen skulle ikke vært sendt. Det er ikke i tråd med de retningslinjer vi har for bildehåndtering i NRK Nyheter. Vi skal også sørge for å få dette tydeliggjort i arkiv-versjonen, sa hun.

Da Dagbladet tar dette opp med Bjøntegård lørdag kveld, forteller han at de to episodene er noe ulike.

- Men uansett kommer vi til å ta opp dette. Sånne ting skal ikke skje, sier nyhetsredaktøren.

- Har fått beklagelse Jan Ove Årsæther, nyhetsredaktør i TV 2, forteller til Dagbladet at han har fått en beklagelse fra NRK for feilen de begikk lørdag kveld. I en tekstmelding til Dagbladet skriver han videre:

«Forøvrig er det uforståelig at det kan skje og jeg forstår heller ikke motivet bak. Med et lite glimt i øyet konstaterer jeg at man fortsatt har veldig god tid i NRK».

 OVERVÅKNINGSKAMERA:  Bilder fra overvåkningskameraer manipulert inn på innsida av inngangsdøra i Dagsrevyen-reportasjen fra 19. januar. Foto: NRK
OVERVÅKNINGSKAMERA: Bilder fra overvåkningskameraer manipulert inn på innsida av inngangsdøra i Dagsrevyen-reportasjen fra 19. januar. Foto: NRK Vis mer