NRK fjernet TV 2-logo fra bilde vist under Lørdagsrevyen

Legger seg flate.

FJERNET LOGO:  I Lørdagsrevyen lørdag 30. januar har NRK fjernet TV2-logoen fra et av NTB Scanpix' sine bilder. Til venstre er bildet NRK brukte i sine sendinger, hvor de har fjernet logoen. Til høyre er originalbildet av KrF-leder Knut Arild Harheide på Gardermoen i dag, tatt av frilansfotograf Audun Braastad i NTB Scanpix. Foto: Skjermdump / Audun Braastad / NTB Scanpix
FJERNET LOGO: I Lørdagsrevyen lørdag 30. januar har NRK fjernet TV2-logoen fra et av NTB Scanpix' sine bilder. Til venstre er bildet NRK brukte i sine sendinger, hvor de har fjernet logoen. Til høyre er originalbildet av KrF-leder Knut Arild Harheide på Gardermoen i dag, tatt av frilansfotograf Audun Braastad i NTB Scanpix. Foto: Skjermdump / Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under kveldens utgave av NRKs nyhetssending Lørdagsrevyen, viste kanalen et bilde tatt av NTB Scanpix-fotograf Audun Braastad i studio før et innslag.

Da han så på sending lørdag kveld, la han merke til at noe var galt. NRK hadde fjernet TV 2-logoen fra en mikrofon på bildet han hadde tatt.

Det melder Nettavisen.

Bildet, som Braastad tok under KrFs landskonferanse på Gardermoen tidligere i dag, ble brukt før et innslag om konferansen. Går man tilbake til originalbildet, ser man klart og tydelig at TV 2-logoen har blitt fjernet.

- Jeg skjønner ikke helt vitsen når det er et dokumentarisk bilde. Det er akkurat som om de vil late som at TV 2 ikke var der. Visuelt sett er det bare en liten detalj som ikke betyr noe, sier frilansfotografen Braastad til Nettavisen.

Legger seg flat Stein Bjøntegård, nyhetsredaktør i NRK, legger seg helt flat og beklager feilen.

- Hva som har skjedd, er ikke godt å si. Det er fjernet en logo fra en mikrofon. Det er bare dumt. Tankeløst og dumt, sier Bjøntegård til Dagbladet.

- Dette vil vi ikke forsøke å forsvare på noen måte. Det er bare tankeløst. Manipulerte inn overvåkningsbilder Den 19. januar i år gjorde NRKs Dagsrevyen en lignende sak, da de i en nyhetsreportasje om 35-åringen som døde på legevakta i Oslo i 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer