Premiere på ny dramaserie

NRK-flause: Viste synstolket versjon av «Nobel»

En feiltagelse gjorde at det ble lenket til den synstolkede versjonen i NRK-appen. 

HJEM FRA KRIGEN: Aksel Hennie (midten) spiller Erling Riiser, norsk spesialsoldat som vender hjem fra et dramatisk opphold i Afghanistan. Men dramatikken fortsetter på hjemmebane, i tv-serien «Nobel».  Foto: Eirik Evjen / NRK / Monster Scripted
HJEM FRA KRIGEN: Aksel Hennie (midten) spiller Erling Riiser, norsk spesialsoldat som vender hjem fra et dramatisk opphold i Afghanistan. Men dramatikken fortsetter på hjemmebane, i tv-serien «Nobel». Foto: Eirik Evjen / NRK / Monster Scripted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De som så premieren av NRKs nye dramaserie «Nobel» via NRKs app søndag kveld, fikk en litt annerledes seeropplevelse enn andre.

Alle som så programmet gjennom appen fikk nemlig opp versjonen med synstolkning, hvor en fortellerstemme til enhver tid beskrev hva som skjedde og alt karakterene gjorde.

- Lenket til feil versjon

Hilde Ebeltoft-Skaugrud, kommunikasjonssjef i NRK uttaler til Dagbladet at de har lenket til feil versjon på forsiden i appen, slik at det ikke var standardversjonen som lå der, men versjonen med synstolkning.

- Dette ble endret i løpet av sendingen, sier Ebeltoft-Skaugrud til Dagbladet.

Tilbud til svaksynte

NRK startet med synstolkede versjoner av forskjellige TV-program for omkring et år siden. Dette skal gjøre programmene mer tilgjengelige for personer som ser dårlig.

- Dette er noe vi egentlig er ganske stolte av. Hvis du bare ser skygger kan du få med deg stemning og det som blir sagt, men med synstolkning kan du også få med deg handlingen, sier hun.

Hun forklarer at mange programmer allerede er synstolket i tillegg til «Nobel», og at dette er noe de også vil forsette med fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer