NRK fornyer gullrekka

NRK jobber med å fornye og forlenge sesongen med gullrekka.

Høsten har bydd på ekstra tøff konkurranse fra TV 2 på fredagskvelden. NRK gjør ingen endringer før jul, men fjernsynssjef Arne Helsingen forteller at de jobber med å fornye gullrekka.

- Pressen har jo vært relativt kritiske til en del av gullrekka vår denne høsten, sier han.

- Kommer det endringer?

- Vi trenger å bryte opp litt, og ha noen nye prosjekter, så det kommer vi også til å gjøre på fredagen.

- Hva endrer dere?

- Det kan jeg ikke si noe konkret om ennå, men vi ser på hele programkabalen. Lørdag og søndag har vi endret mye på, og fredag vil også få inn nye kort.

- Vurderer dere «Grosvold»?

- Hardkjøret mot «Grosvold», på grunnlag av to ukers målinger, har vært spesielt ukritisk fra pressens side. Det er viktig at vi tenker endring, men det gjør vi på litt lengre sikt enn fra uke til uke. Grosvold gjør en strålende jobb, og kritikken har ikke ført til at vi har diskutert dette programmet spesielt, sier Helsingen.

TØFF KONKURRANSE: «Grosvold» og de andre programmene i NRKs gullrekke har fått ekstra tøff konkurranse fra TV2 denne høsten. Foto: LARS EIVIND BONES
TØFF KONKURRANSE: «Grosvold» og de andre programmene i NRKs gullrekke har fått ekstra tøff konkurranse fra TV2 denne høsten. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

NRK fikk kraftig kritikk for gullrekkas korte vårsesong.

- Vi har merket oss kritikken og jobber for å kunne tilby våre hovedsatsinger i lengre sesonger, sier fjernsynssjefen.

Lengre sesong

«Nytt på nytt» og «Grosvold» vant først kampen om seerne i vår, men tok sommerferie allerede i april. Dermed tok TV 2s «Senkveld» og «Norske talenter» over seertoppen på fredagskvelden.

- Vi så at vi fikk mye juling i tida mellom slutten av april og Melodi Grand Prix, både i form av lavere seertall og kritikk fra politikere og presse, så dette har vi tenkt å gjøre noe med.

I høst kjøres NRKs viktigste satsinger fram til 12. og 19. desember, for så å starte opp igjen i begynnelsen av januar.

Hovedsesong

- De kommersielle tv-kanalene starter sin vårsesong i slutten av januar, men vi vil komme i gang tidligere, fordi dette er ei tid da folk ser mye på tv.

NRK fornyer gullrekka

Men kommende vår skal ikke den tidlige starten føre til en tidligere slutt på sesongen.

- Vi vil forlenge hovedsesongen, sånn at den varer fra august/september til kanskje mai. Det gjelder å ha noen gode kort på hånden lenger ut i sesongen, men hvilke program vi vil satse på er det litt vanskelig å si nå, sier Arne Helsingen.