Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK gir 150.000 kroner i oppreisning til femåring

Ei fem år gammel jente får 150.000 kroner i oppreisning samt 20.000 kroner til dekning av advokatutgifter etter at hun ble gjenkjent i en NRK-dokumentar fra Plata-miljøet i Oslo.

Jenta var med sin stefar, som skulle kjøpe heroin. Både jenta og faren ble gjenkjent i dokumentaren som NRKs «Redaksjon EN» viste i juni fra narkotikamiljøet på Plata. Bare jenta fikk tilbud om oppreisning, skriver Aftenposten.

Ifølge advokat Per Danielsen vil ikke stefarens krav mot NRK bortfalle. Danielsen mener saken har vært en stor belastning i familien og i forholdet til familiens sosiale omgangskrets. Bare noen få mennesker skal ha visst om hans narkotikaproblem.

NRK på sin side mener hensynet til personvernet må veies opp mot hensynet til allmenninteresse når det gjelder mannen som ble avbildet. Femåringen er en uskyldig part, mener NRKs advokat Jon Wessel Ås.

Mannen og stedatteren er filmet bakfra, men er lette å gjenkjenne for venner og kjente.(©NTB)

<B>PLATA:</B> Jenta var med faren sin som skulle kjøpe heroin på Plata. Her ble hun filmet av NRK.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media