NRK gir Röyksopp 200 000 kroner for å lage nyhetsvignetter

På toppen kommer TONO-penger for hver eneste avspilling, over 10 000 i tallet. - Vignetter kan være svært lønnsomt, sier TONO. Premieren utsatt til torsdag 18. juni.

GREI EKSTRAINNTEKT: Svein Berge og Torbjørn Brundtland tjener fett på å lage ny introvignett til «Dagsrevyeb». Ikveld har den premiere. 
Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet
GREI EKSTRAINNTEKT: Svein Berge og Torbjørn Brundtland tjener fett på å lage ny introvignett til «Dagsrevyeb». Ikveld har den premiere. Foto : Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mellom 600 000 og én million nordmenn sitter hver dag pal foran tv-skjermene når «Dagsrevyens» introvignett ruller igang. 

Som Dagbladet tidligere har meldt, er det Röyksopp som har fått i oppdrag å lage den nye introvignetten, som har premiere torsdag 18. juni. Da presenteres også «nye Dagsrevyen», med nytt studio, for NRKs seere. 

Dagbladet har fått innsyn i kontrakten Tromsø-duoen skrev med NRK. Den viser at det er dyre sekunder for statskanalen. 

Svein Berge og Torbjørn Brundtland, som utgjør Röyksopp, får 200 000 kroner, ekskludert moms, for å lage det nye lydbildet til NRKs viktigste nyhetsskute. Altså koster lydbildet lisensbetalerne i praksis rundt en kvart million kroner. 

Mange programmer - utsatt premiere Ifølge kontrakten skal de Röyksopp også lage vignetter til «Kveldsnytt, Dagsrevyen 21, Distriksnyhetene, Debatten, Urix, Aktuelt, Oddasat» og betalingen på 200 000 kroner inkluderer også disse programmene.

Pengene ble utbetalt i to deler - halvparten da kontrakten ble underskrevet, halvparten når produktet står ferdig. 

- Det skal være traust og innovativt på samme tid. Trygt og velkjent, men nytt. Det høres nesten umulig ut, men både vi og NRK er fornøyd med resultatet, har Röyksopp-Berge tidligere fortalt NRK.

- Vi er beæret for at vi er blitt spurt, la han til.

NRK hadde egentlig satt mandag 15. juni som dato for å vise fram den splitter nye «Dagsrevyen». Statskanalen bekrefter mandag til Dagbladet at den lanseringa er utsatt til 18. juni, uten at det skal ligge stor dramatikk bak den beslutninga. 

På toppen av engangsutbetalinga, vil Röyksopp også motta kompensasjon hver eneste gang «Dagsrevyen» går av stabelen med deres vignett. Det vil bli svært gode penger etterhvert som årene går.

- Ikke dyrt - Dette er en helt normal pris for slike oppdrag, og summen gjelder hele det nye lydbildet til NRK Nyheter og Debatt. Sist vi oppdaterte var i 2007, og jeg mener dette er en investering vel verdt pengene når vi får to så flinke komponister til å jobbe for oss, sier nyhetsredaktør i NRK Stein Bjøntegård. 

Han understreker at de nye vignettene skal være i 8 - 10 år og at modernisering av «Dagsrevyen» som helhet gjorde oppdatering av vignettene helt nødvendig. 

- Det var ikke noe galt med den gamle, men når vi moderniserer «Dagsrevyen», med nye farger, nytt studio og ny font, så kan vi ikke bruke det gamle lydbildet, sier han. 

Hver eneste dag må NRK rapportere inn til TONO all musikk og vignetter som er brukt i statskanalen, som er TONOs største enkeltkunde.

Meget god butikk - Å lage vignetter gir TONO-inntekter, og kan også være svært lønnsomt for de som lager musikk til slik bruk. NRK er TONOs største kunde, og alt de bruker av musikk og vignetter innrapporteres til oss daglig, og slik vil det også være i dette tilfellet, sier kommunikasjonssjef i TONO Willy Martinsen.

- Hvor mye penger kan Röyksopp tenkes å dra inn på dette, alt i alt? 

- Det vil variere avhengig av hvor mye den faktisk avspilles, så det tør jeg ikke uttale meg om, sier Martinsen. 

FORNØYD RÖYKSOPP-KUNDE: NRKs nyhetsdirektør Stein Bjøntegård mener Tromsø-gutta er verdt hvert eneste øre. NRK betaler 200 000 kroner pluss moms til duoen. 
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
FORNØYD RÖYKSOPP-KUNDE: NRKs nyhetsdirektør Stein Bjøntegård mener Tromsø-gutta er verdt hvert eneste øre. NRK betaler 200 000 kroner pluss moms til duoen. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer