VANSKELIG:  President i Den Norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen mener NRK har gjort det vanskelig for seg selv i år. Foto: Marius Gulliksrud / Stella Pictures
VANSKELIG: President i Den Norske Grand Prix-klubben, Morten Thomassen mener NRK har gjort det vanskelig for seg selv i år. Foto: Marius Gulliksrud / Stella PicturesVis mer

- NRK gjør det vanskelig for seg selv

Få kjente ansikter og lite folkefest, mener GP-presidenten.

FOLKETEATRET (Oslo): - Det er veldig kjekt for oss som bor i Oslo, men det er litt dumt for artistene. I fjor var det semifinaler med flere tusen publikummere og stor folkefest, mens det i år bare er noen hundre i salen. Publikum i Oslo burde kjenne sin besøkelsestid, sier Morten Thomassen, president i Den Norske Grand Prix-klubben, til Dagbladet.

Melodi Grand Prix-sirkuset går av stabelen i hovedstaden i år, etter å ha vært på turne rundt i tre av landets mindre byer de siste årene. Det har skapt folkefest, og i fjor samlet flere tusen innbyggerne seg i Steinkjer, Florø og Larvik til semifinalene, som ble arrangert tre lørdager på rad.

I år går de tre semifinalene etter hverandre på en og samme helg - fredag, lørdag og søndag i Folketeatret i Oslo, og salen er ikke utsolgt. Rundt 700 publikummere er i salen hver av kveldene, opplyser prosjektleder for MGP i NRK Stian Malme.

Få minutter før semifinalen starter, har publikum nå tatt plass i salen, og de har fått beskjed om å sette seg så langt ned mot scena som mulig, ettersom salen ikke er full.

Thomassen mener NRK gjør det vanskeligere for seg selv i år ved å endre MGP-formen.

- MGP har vært skikkelig svært, men Oslo-folk er litt vanskeligere å engasjere. Det er også et lite problem at det ikke er så plagsomt mange kjente artister med i år som tidligere. NRK har gjort det vanskelig for seg selv, sier Thomassen.

- Stor TV 2-konkurranse Kommentator i Dagbladet, Anders Grønneberg, trekker også fram i sin kommentar i kveld at det er mangel på kjente fjes i årets semifinaler.

Thomassen mener likevel at mangelen på kjente artister er et større problem i Norge enn det vil være i utlandet.

- Så lenge artisten har noe på en scene å gjøre, så har det ingenting å si om den er kjent eller ikke. Dette er et større problem i Norge enn i utlandet, for i Strømstad vil de fleste norske artister være utkjente uansett, sier Thomassen og fortsetter:

- Men seermessig kan det bli vanskelig med tanke på TV 2-konkurransen. TV 2 sender «Hver gang vi møtes» i kveld, som faktisk har kjente artister, sier Thomassen.

Han mener det blir spennende å se hvordan seeroppslutningen blir på de tre MGP-semifinalene, og o«m det norske folk holder ut tre kvelder på rad».

- Jeg syns det er morsomt at NRK eksperimenterer med formen, og går mer tilbake til hvordan MGP var tidligere. Uansett er MGP et tv-show, understreker Thomassen.

- Løfte fram nye talener Prosjekteder for MGP i NRK, Stian Malme, håper fortsatt at tv-seerne vil se på MGP til tross for endringer i formen.

- Det er ingen tvil om at vi får konkurranse fra «Hver gang vi møtes», som er et veldig sterkt konsept. Men vi håper fortsatt at det norske folk følger med på MGP, som har en lang tradisjon, sier Malme til Dagbladet.

Malme forteller at NRK tidligere har lagt MGP til byer med mindre aktivitetstilbud bevisst for å skape folkefest.

At det er færre kjente artister med i år enn tidligere, syns ikke Malme er et stort problem. At alle publikumsplassene i Folketeatret ikke er solgt ut, ser han heller ikke på som problematisk.

- MGP skal løfte fram nye talenter og det er en arena hvor det er lov til å vise fram nyskrevet musikk. TV-showet er en presentasjon av flinke artister, og vi er opptatt av å ha nok publikum i salen til å lage show, sier Malme og fortsetter:

- Vi har gjort MGP-delfinaler i åtte år, og forsøker noe litt annet i år. Vi har fremdeles den klassiske finalen i Oslo Spektrum. Årets show er ment for å gi seerne en annen type opplevelse, de skal få komme nærmere artistene enn tidligere, men publikum får også showet, sier Malme.

Malme understreker at det har være mye fokus på manglende billettsalg, men at det aldri har vært noe poeng for NRK å selge ut eller tjene penger på billettsalget.

- Så du er ikke enig i at NRK gjør det vanskelig for seg selv med å flytte MGP til Oslo og ha med færre kjente artiser?

- Vi vet at det er vanskelig å ha tre store tv-show etter hverandre, men vi har mål om å lage bra tv, og vi er veldig fornøyde med showet i går, svarer Malme.