NRK «gravde opp» Sven O. Høiby

Og plasserte ham i boblebad. «Over streken», mener redaktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under satireprogrammet «Halvseint» torsdag, viste NRK et animasjonsfilminnslag der Sven O. Høiby ble gravd opp av sin egen grav.

Innslaget fremsto som en satire over Se & Hørs hjemme hos-reportasjer, samt ironisering over Sven O. Høibys tette bånd med ukebladet.

I dag skriver Fædrelandsvennen at Sven Egil Omdal, sjefredaktør i Aftenbladet Multimedia og tidligere leder for Pressens Faglige Utvalg (PFU), synes NRK har gått langt over streken med Sven O. Høiby-innslaget.

- Dette er jo skarpt satire og det må man få lov til å drive langt. Men dette innslaget gikk over en anstendighetsstrek, sier Omdal til Dagbladet.no.

I innslaget drar et Se og Hør-team til Kristiansand, graver opp Sven O. Høiby og plasserer ham i et boblebad sammen med to glamourmodeller. Ved hjelp av dukketeatertråder styrer de deretter bevegelsene hans. Premisset for den fiktive reportasjen er at Høiby angivelig skylder Se og Hør en sak.

Omdal har tidligere kikket innom Halvseint-programmet, men fikk i går for første gang med seg hele innslaget.

- Om jeg synes det var morsomt? Nei, overhodet ikke. Jeg liker godt den kritiske satiren og harselas med Se og Hør, hvis det er det de prøver på, og for så vidt også Mælnes, er på sin plass. Men her gjør NRK akkurat som Se og Hør. De behandler Sven O. mer som en råvare enn et menneske. En man kan utnytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer