- NRK har opprettet en ny kanal

NRK1-Sport kom uten varsel på lørdag.

FOTBALL-TV: Sist lørdag sendte NRK 11,5 timer sport. Kvelden ble toppet med kampen mellom Stabæk og LSK i beste sendetid på NRK 1. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
FOTBALL-TV: Sist lørdag sendte NRK 11,5 timer sport. Kvelden ble toppet med kampen mellom Stabæk og LSK i beste sendetid på NRK 1. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 14. mars startet den nye TV-kanalen NRK1-Sport sine sendinger kl. 1000 med V-cup i alpint og sluttet over 12 timer seinere kl. 2230 med tippeligakampen mellom Lillestrøm og Stabæk, bare avbrutt av barne-TV og nyheter. Andre TV-kanaler informerer om at de starter en sportskanal, mens NRK bare gjør om sin hovedkanal. For en som har jobbet i NRK er det ingen overraskelse at det skjer. Sporten har alltid forsøkt å kappe land fra andre fagområder, slik er jungelens lov i NRK, og lørdag nådde de et av sine hovedmål,- å ta lørdagskvelden.

I snart 50 år har lørdag kveld vært den viktigste sendetiden for underholdningsavdelingen i NRK. Erik Diesen etablerte den som et samlingspunkt for hele familien, Harald Tusberg fulgte opp og Tordis Aavatsmark har raffinert programtilbudet til glede for mange hundre tusen seere hver eneste uke. Underholdningstilbudet på lørdagskvelden er et ankerfeste både for NRK og seerne og en viktig del av norsk kulturformidling. Gjennom åra er det etablert en kontrakt mellom norske seere og TV-kanalen. Den ble brutt sist lørdag, og den dramatiske endring av programfilosofien fortsetter fra slutten april da NRK1-Sport i 30 uker vil bruke fotballamper fra Tippeligaen som lørdagsunderholdning. Den sentrale ledelsen i NRK Kringkaster, de som avgjør hva som til enhver tid skal produseres og sendes, har ikke bestilt underholdningsproduksjoner før langt ut på høsten, etter stortingsvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer