NRK har over dobbelt så mange seere som TV 2

Statskanalen knuser TV 2 i den store sommerduellen.

ØKER: NRKs «Sommeråpent» knuser foreløpig konkurrenten «Sommertid» i kampen om antall seere. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
ØKER: NRKs «Sommeråpent» knuser foreløpig konkurrenten «Sommertid» i kampen om antall seere. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Konkurransen mellom TV 2s «Sommertid» og NRKs «Sommeråpent» kom for alvor i gang etter sistnevntes premiere forrige uke.

Omdiskuterte «Sommertid» har allerede rullet på tv-skjermen siden 16. juni, og har siden da hatt en synkende seerkurve. Fra å ha rekordmange 404 000 seere på premiereprogrammet, dalte det ned til 202 000 seere forrige uke.

Denne uka er det slutt på fotball-VM, og det ser ut til at programmet, som ledes av Guri Solberg, Gunhild Dahlberg og Ida Fladen, har sunket ytterligere.

Tall fra gårsdagens sending viser nemlig at «Sommertid» satt igjen med snaue 188.000 seere.

- Så langt i sesongen har vi en marginal nedgang fra i fjor, og vi skulle selvsagt gjerne sett at tallene var høyere. Det er fortsatt lenge igjen av sesongen og vi har fortsatt håp om at programmet vil øke noe, forteller Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2, til Dagbladet.

Hos NRK kan de derimot smile langt bredere. «Sommeråpent» knuste konkurrenten med sine 498 000 seere i går, som utgjør en andel på 40 prosent. I fjor ble hadde programmet et gjennomsnitt på 509 000 seere.

Programmet blir sendt fra Operataket i Oslo, og ledes på tur av Nadia Hasnaoui, Anne Rimmen, Tore Strømøy, Dan Børge Akerø, Atle Bjurstrøm og Haddy N'jie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer