FULL SAL: Når programlederne Jenny Skavlan og Erik Solbakken går på Oslo spektrum-scenen i kveld, blir det foran en fullsatt sal, ifølge MGP-prosjektleder Stian Malme. Men ikke alle publikummerne har finansiert billettene sine selv.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FULL SAL: Når programlederne Jenny Skavlan og Erik Solbakken går på Oslo spektrum-scenen i kveld, blir det foran en fullsatt sal, ifølge MGP-prosjektleder Stian Malme. Men ikke alle publikummerne har finansiert billettene sine selv. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

NRK har punget ut tusenvis av kroner for å fylle salen i kveld

- Vi tenker først og fremst på tv-bildet.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Til tross for at det var flere ledige stoler under delfinalene forrige helg, ser det ut til å bli stinn brakke under kveldens Melodi Grand Prix-finale i Oslo spektrum. 

Prosjektleder Stian Malme opplyser til Dagbladet at samtlige 5000 billetter er revet bort. 

- Alle billettene er ute. De siste dagene har vi også vært nødt til å si nei til folk som har ønsket å se showet, vi har vært nødt til å sette inn noen ekstra stoler på noen av radene, og nå har vi ikke kapasitet til flere, sier Malme til Dagbladet.

Ikke alle publikummerne har finansiert sine egne billetter.

Hvem er din favoritt?
Carl Espen - «Silent storm»
Elisabeth Carew - «Soul survivor»
El Cuero - «Ain´t no love in this city no more»
Dina Misund - «Needs»
Linnea Dale - «High hopes»
Mo - «Heal»
Charlie - «Hit me up»
Oda & Wulff - «Sing»
Knut Kippersund Nesdal - «Taste of you»

I februar skrev VG at NRK Aktivum, som er ansvarlige for billettsalget, hadde sendt ut e-poster til flere foreninger og idrettslag der de har tilbudt dem gratisbilletter og 3000 kroner dersom de klarte å samle 100 stykker.

Malme sier til Dagbladet at NRK Aktivum har punget ut 9000 kroner for å få tre idrettslag til å sitte i salen i kveld.

- De har brukt 9000 kroner på å hente inn publikummere, ved at tre idrettslag har fått 3000 kroner hver. Jeg er usikker på om det er 100 billetter per idrettslag, men det jeg er glad for er at det blir stinn brakke i kveld. Vi tenker jo først og fremst på tv-bildet og på å lage en god sending, sier Malme.