(Dagbladet): TV2 startet sine OL-sendinger med fantastiske seertall, og avsluttet med enda bedre. Avslutningshelgen så rundt to millioner på kanalens OL-sendinger.
- NRK får aldri tilbake rettighetene - Siden reklamen gjør at de kommersielle kanalene får høyere inntekter, vil de utkonkurrere NRK i fremtidige budrunder, sier Harry Arne Solberg, professor i økonomi ved Høgskolen i Sør-Trøndelag og ekspert på medieøkonomi og sportsrettigheter, til Bergens Tidende.
Solberg mener årets OL, som gikk på TV 2, har vist noe av det kommersielle potensialet i slike arrangementer. OL har vært en seermessig suksess for kanalen, og TV2 har de siste ukene hatt en markedsandel på rundt 40 prosent.
- Jeg tror aldri NRK vil få igjen rettighetene, rett og slett fordi OL trekker så mange seere. Det gjør dem stadig mer attraktive for kommersielle TV-kanaler som kan tjene penger på OL gjennom reklame. Vi har sett noe lignende tidligere med fotballrettighetene, sier Solberg til BT.
I Sverige var det reklamefinansierte Viasat som hadde rettighetene til OL.
- Feil å avfeie NRK Glenn Engebretsen, broadcast Manager i MEC, er ikke enig i analysen til Solberg. Han tror NRK også i framtiden vil være med på budrundene.
- NRK tjener også penger på å vise OL. De tjener på sponsing gjennom NRK Aktivum, og de er avhengige av å ha mange seere. OM de mister sin relevans, vil det være vanskeligere for våre folkevalgte å forsvare TV-lisensen, sier Engebretsen til Dagbladet.
- Må ha nok reklame å selge De kommersielle TV-kanalene er helt avhengig av å kunne selge nok reklameplass for at et OL skal bli lønnsomt. TV2 har mulighet til å vise 12 minutter reklame i timen. Kanalen kan sende i snitt 15 prosent reklame i løpet av døgnet og 20 prosent i timen.
- Under femmila viste de ikke i nærheten av 12 minutter reklame i timen. Det kan tyde på at de ikke har fått solgt ut alle annonseplassene, sier Engebretsen.
- Vi gir oss ikke NRKs rettighetssjef for sport, Runar Østmo, sier til Bergens Tidende at han er usikker på om NRK noensinne vil få tilbake rettighetene.
- Det er klart at et OL vil alltid være interessant for NRK. Hvordan mulige reklameinntekter påvirker konkurrentene våre, må du nesten spørre dem om, sier Østmo og legger til:

Vi har vist samtlige OL frem til i år og har dessuten rettighetene til det aller meste av vinteridrett på TV i årene som kommer.
Reklame-drama TV2 fikk nesten tusen klager den første helgen etter at kanalen blant annet sendte reklame da snøbrettkjører Ståle Sandbech fikk sølvmedalje i slopestyle. Reklame-kritikken førte til at Telenor ba TV2 om å sikre at filmene deres ikke skulle avbryte de mest spennende OL-høydepunktene.
Siden åpningshelgen har kritikken avtatt, og er etter avslutningshelgen erstattet med ros fra sosiale medier og fra konkurrerende kanaler.
