Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK hevder: - 200 Charlie Hebdo-blader på vei til Norge

Politiet ønsker ikke å kommentere.

LAGER BLADER PÅ VEI TIL NORGE: Charlie Hebdo lar seg ikke stanse av terroren. Ny utgave av bladet kommer denne uka.    AFP PHOTO/ BERTRAND GUAY
LAGER BLADER PÅ VEI TIL NORGE: Charlie Hebdo lar seg ikke stanse av terroren. Ny utgave av bladet kommer denne uka. AFP PHOTO/ BERTRAND GUAY Vis mer

(Dagbladet): NRK erfarer at 200 utgaver av satiremagasinet Charlie Hebdo er på vei til Norge. Det skriver statskanalen på sine nettsider.

Det er nå forvirring rundt saken. En politikilde oppga først til NRK at han var kjent med at bladene skulle selges i Norge, men Oslo-politiet sier følgende til Dagbladet etter henvendelsene:

- Oslo-politiet har gjennom media blitt gjort kjent med de opplysningene som verserer om at Charlie Hebdo-magasinet angivelig kommer til Norge. Vi har vært i kontakt med Narvesen og har ingen kommentar utover dette, sier Unni Grøndal ved Oslo politidistrikt. 

- Vi vil gjerne tilby magasinet Magasinet ble rammet av islamistisk terror onsdag forrige uke. 10 av bladets journalister, samt to politimenn, ble drept i et angrep som skyldes islamkritiske tegninger.

- Vi vil gjerne tilby magasinet til de som ønsker det, og ser nå på ulike muligheter for å gjøre dette, skrev Ida Håvik, sjef for kommunikasjon og samfunnsansvar hos Narvesen-eier Reitan Convenience i en tekstmelding til Dagbladet mandag kveld.

Det var også ståa da Dagbladet var i kontakt med Håvik tirsdag formiddag. 

I en pressemelding tidlig tirsdag ettermiddag skriver Narvesen følgende om situasjonen.

«Narvesen kommer til å gjøre en vurdering av dette magasinsalget, når det eventuelt bekreftes fra distributør, slik Narvesen gjør med alle mulige publikasjoner. Dette gjøres med flere hundre ulike magasiner hvert år.»

Vil hjelpe med distribusjon Forsiden av det nye magasinet er allerede lekket til internasjonal presse

Kjersti Løken Stavrum forteller til Dagbladet at Norsk Presseforbund var villige til å vurdere å hjelpe til med å få utgaver av Charlie Hebdo til Norge. Dette på bakgrunn av en henvendelse fra den norske ambassaden i Paris, som videreformidlet et ønske om kontakt fra en som hadde uttrykket bekymring rundt dette.

- Etter samtale med Narvesen fikk vi beskjed om at det ikke var behov for bistand, sier Løken Stavrum til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer i denne saken. 

SLIK SKAL DET SE UT: Forsiden av det nye bladet er lekket og lyder "Alt er tilgitt". Foto: AFP PHOTO
SLIK SKAL DET SE UT: Forsiden av det nye bladet er lekket og lyder "Alt er tilgitt". Foto: AFP PHOTO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media