NRK holder det i familien

Henter interne folk til toppstillinger.

(Dagbladet.no): NRK har ansatt to nye nyhetsredaktører, og stillingene var utlyst eksternt. Likevel landet statskanalen på to interne kandidater.

- Vi har også hatt eksterne søkere. Men det var de to sterkeste kandidatene som fikk jobben, forteller nyhetsdirektør Gro Holm til Dagbladet.no.

Grethe Gynnild Johnsen, som har vært nyhetsredaktør i NRK siden 2004, får ansvaret for Nrk.no, Alltid Nyheter, en kommende nyhets- og aktualitetskanal, tekst-TV, nyheter på mobil og fagredaksjonene.

Johnsen har tidligere også vært redaktør for NRK-sporten.

Per Anders Johansen, som tidligere var nyhetsredaktør for radio, får ansvaret for Dagsrevyen og Dagsnytt, samt nyhetsmagasiner og P3-nyhetene.

- Den største utfordringen for NRKs nyhetssatsing blir å styrke oss på nett - både i forhold til multimedieinnhold og tekst på nettet. Så blir det selvfølgelig å bevare kvaliteten på hovedsendingene, og at vi lykkes i å beholde markedsposisjonen hovedsendingene har. Det må vi gjøre ved å servere et innhold som er så bra at vi beholder vårt sterke merkenavn, sier Holm.

I tillegg blir utviklingen av en ny nyhets- og aktualitetskanal en stor utfordring. Kanalen skal etter planen lanseres 1. september.

FRA NYHETSREDAKTØR TIL NYHETSREDAKTØR: Men Grethe Gynnild Johnsen får nye ansvarsområder. Foto: KRISTIN SVORTE
FRA NYHETSREDAKTØR TIL NYHETSREDAKTØR: Men Grethe Gynnild Johnsen får nye ansvarsområder. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer