NRK holdt ord

I FORRIGE UKE

deltok jeg i NRKs Dagsnytt 18 - og det har det blitt bråk av.

Da jeg kom i studio, ble jeg presentert for et annet programopplegg enn det jeg hadde sagt ja til. Det så jeg ingen grunn til å akseptere. Det NRK forespeiler meg, bør de holde.

At jeg kunne mene noe slikt, har forskrekket Dagbladet. «Skandale» står det på første side. «Oppblåst» er karakteren jeg får søndag 20.6. Enkelte journalister er åpenbart opprørt over at noen kan finne på annet enn å stå i giv akt når pressen kaller. Men det visste jeg jo, og det kaller ikke på annet enn et sannsynligvis fåfengt håp om at også journalister ser litt kritisk på sin glede over egen makt.

MED FORBAUSELSE

ser jeg at Dagbladet i en senere leder ikke lar det gå utover meg, men NRK. «Pinlig» er karakteristikken. Ærlig talt: Det NRK gjorde var å holde ord. Hvis det er et problem, bør lederskribenten gå en stille runde med seg selv.

Også NRKs nyhetsredaktør Per Anders Johansen kommenterer saken. Interessant nok slår det ham verken at saken aldri hadde oppstått hvis NRK hadde tatt seg bryet med å fortelle at de ville endre opplegget, eller at det er et poeng å holde ord. Heldigvis har han medarbeidere som tenker klarere.