TV

NRK-høsten: Lite nyskapende

Kongelig drama, venner i spagat mellom to kulturer, og matlaging med familien i gullrekka er stikkordene for statskanalens nysatsinger.

NORSK THE CROWN: Skuespillere Tobias Santelmann som kronprins Olav og Sofia Helin som kronprinsesse Märtha i «Atlantic Crossing». Foto Cinenord / NRK
NORSK THE CROWN: Skuespillere Tobias Santelmann som kronprins Olav og Sofia Helin som kronprinsesse Märtha i «Atlantic Crossing». Foto Cinenord / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2019 varslet Lars Monsen en pause fra NRK. Nå skal han derimot tilbake på skjermen med et nytt program hvor han skal gjøre den han kan best – overleve i villmarka.

Han er i godt selskap med blant annet storsatsingen «Atlantic Crossing» om kronprinsesse Märthas flukt til USA under 2. verdenskrig, og realityserien «Familiens Ære» hvor idrettsfamilier skal konkurrere mot hverandre i kjent «Mesternes mester»- stil.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forteller at han alltid er spent når NRK lanserer nytt innhold.

- Vårt fortrinn er at vi kjenner folk i Norge bedre enn våre internasjonale konkurrenter. Vi skal strekke oss etter å formidle historiene som betyr mest, de som skaper felles referanser og tilhørighet, det som gir gjenklang i folks liv og virkelighet. Fortellingene som bringer det norske samfunnet videre. Dramaserien om 22. juli, som er kåret til den beste norske dramaserien i 2019, er et eksempel på det siste, sier kringkastingssjefen i en kronikk på NRK Ytring i dag.

- Ikke voldsomt nyskapende

Dagbladets TV-anmelder Marie Kleve er ikke imponert over de nye seriene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer