NRK i alle analer

KRISTIANSAND (Dagbladet): De pisser, driter og slår hverandre til blods foran tusener av Quart-tilskuere. I går arrangerte de NM i klystér. - Dette er folkeopplysning i beste NRK-ånd, sier gutta i NRKs «Karate».

- Fy f..., det gjorde vondt, skriker Kristopher Schau. Lillebror Aleksander har nettopp slått en tennisball i ryggen på ham. Etterpå skal kamikazekomikerens mørbankede kropp til pers med pil og bue og plastøks.

Folkeopplysning

- Vi tester ting for folk. Dette er folkeopplysning. Det er det folk vil ha, og vi gir dem det. «Karate» er et medhårsprogram, sier programleder Kyrre Holm Johannesen til Dagbladet.

Karategutta fra Petre tar bokstavelig talt skrittet fullt ut i sin sidejobb som konferansierer i Bendiksbukta på Quart. Her går det i urin, mat, råtne dyrelik, tungt maskineri og nakenhet, gjerne samtidig. Og som grand finale i går kveld: NM i klyster.

- Vi får se om noen stiller opp. Hvis ikke får vi gjøre det sjøl, sier Kristopher avslappet.

I løpet av festivalen har han show-urinert på alle utenkelige vis, først kun iført en truse av glapak fylt med ett kilo bakepulver. Naturligvis for å se hva som ville ryke først _ trusa eller underlivet. Begge holdt.

Pisser på publikum

- Vi tester ikke ting ut på forhånd, det skal være jomfruelig, sier Kristopher.

Fredag satte han ny rekord i å tømme Bendiksbukta på folk da han utkledd som «Den Tissetrengte Sjøulken» løp rundt og urinerte på publikum. Selv garvede pressefotografer vegret seg for å gå nærme. Kvelden før hadde han på tv-programmat «Quart@NRK» urinert en skvett i hånda for så å håndhilse på uvitende publikummere. I fjor klatret han opp i et tre for å tisse full en uthulet loff som etterpå ble stekt i et vaffeljern.

- Jeg er en performancekunstner, sier Kristopher, og mener han bridrar til å gjenopprette troen på framskrittet ved gå nye veier, slik Nansen og Amundsen gjorde.

- «Schau die zukunft - vis framskrittet» valgte tyskerne som slagord i 1946 etter at alt hadde gått til helvete. Det synes jeg er et fint slagord, sier Kristopher.

NM I KLYSTÉR: - Det er bare å stappe den opp i TV2, sier Kristopher Schau til Jan Haugland (27), som stakk av med førstepremien, et festivalpass til nste år.Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD