- En skandale

NRK i krangel om Emmy-prisvinnende «Mammon»

Uenig med Norsk Filmforbund om rettighetene og tarifflønn.

KRANGLER: «Mammon ll» fikk en Emmy-pris, men tv-serien er ikke tilgjengelig på grunn av uenighet mellom NRK og Norsk Filmforbund. Foto: NTB scanpix
KRANGLER: «Mammon ll» fikk en Emmy-pris, men tv-serien er ikke tilgjengelig på grunn av uenighet mellom NRK og Norsk Filmforbund. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-serien «Mammon II», som forrige uke vant en Emmy-pris, er ikke tilgjengelig for publikum på NRKs nettsider som følge av uenigheter med Norsk Filmforbund.

Aldri tidligere har en norskprodusert serie vunnet Emmy i dramakategorien, da brødrene Vegard og Gjermund Stenberg Eriksen mottok den gjeve prisen forrige uke.

- Det er en skandale

- Det er en skandale om ikke NRK nå finner en løsning med forbundene for å få publisert «Mammon II» og forplikter seg til å inngå en kollektiv avtale med Norsk Filmforbund.

Det sier forbundsadvokat Bjørn Alexander Brem ifølge NTB.

Verken første eller andre sesong er tilgjengelig på nett, de var bare tilgjengelige i fire uker etter at episodene ble vist på fjernsyn.

Krangler om lønn

Etter at serien vant en Emmy-pris forrige tirsdag har NRK forsøkt å forhandle fram en distribusjonsavtale med Filmforbundet slik at kanalen får publiseringsrettigheter til evig tid, men partene er ikke kommet til enighet.

HOVEDROLLEN: Jon Øigarden spiller hovedrollen, journalisten Petter Verås, i «Mammon». Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HOVEDROLLEN: Jon Øigarden spiller hovedrollen, journalisten Petter Verås, i «Mammon». Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Kanalen nekter å følge tariffavtalen som er satt. I stedet vil de forhandle med én og én regissør, én og én fotograf og så videre, opplyser Brem.

- Vi har i helgen diskutert og blitt enige om detaljene rundt «Mammon», men det som er vanskelig er at Filmforbundet ikke vil godkjenne det vi er blitt enige om, før NRK sier ja til alt annet de har krevd. Vi har sagt at vi ikke vil la oss presse til å gjøre det vi mener ikke er riktig i helgen, sier NRKs dramasjef Ivar Køhn til avisen.

Han liker dårlig at Filmforbundet kobler Mammon-forhandlingene til framtidige løsninger for andre produksjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer