NRK innrømmer at de burde vært mer kritiske til Hamas og Mads Gilbert

Kringkastingsrådet behandlet dekningen av krigen i Gaza.

DISKUTERTE GAZA:  Hele dagens møte i Kringkastingsrådet gikk med til drøftinga av NRKs dekning av Gaza. Fra høyre journalist i NRK,  Sissel Wold, utenrikssjef Knut Magnus Berge, (bak) Erik Berg-Hansen, rådets leder Per Edgar Kokkvold og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DISKUTERTE GAZA: Hele dagens møte i Kringkastingsrådet gikk med til drøftinga av NRKs dekning av Gaza. Fra høyre journalist i NRK, Sissel Wold, utenrikssjef Knut Magnus Berge, (bak) Erik Berg-Hansen, rådets leder Per Edgar Kokkvold og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kringkastingsrådet har i en lang sesjon i dag drøftet NRKs dekning av den israelsk-palestinske konflikten og krigen på Gaza i sommer. Underveis i drøftinga har NRK-ledelsen blant annet tatt selvkritikk på at kanalen burde fokusert mer på Hamas og bakgrunnen for krigen, og at man burde vært mer kritisk til bruken av legen og aktivisten Mads Gilbert som kilde til informasjon.

Bakgrunnen for drøftinga er et stort antall klager til Kringkastingsrådet - de fleste fra israelvenner som mener statskanalen er pro-palestinsk, men også med motsatt utgangspunkt.

For dårlig om Hamas Rådmedlem Elin Ørjasæter var blant dem som uttrykte at NRK har vært for dårlige på å opplyse publikum om den palestinske bevegelsen både USA og EU har definert som terrorister.

- Jeg er blant dem som overhodet ikke har peiling på Midtøsten. Slik sett er jeg en representativ tv-seer. Og jeg har måttet gå helt andre steder enn til NRK for å forstå hvem Hamas er og hva de driver med, sa Ørjasæter.

Utenrikssjef Knut Magnus Berge sa seg enig i at NRK burde vært bedre på å presentere bakgrunnsstoff fra konflikten, selv om direktør for nyhetsdivisjone, Per Arne Kalbakk, påpekte at kanalen har sendt en rekke dokumentarer på andre flater enn i nyhetssendingene som gir dypere forståelse av det som skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer