Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Trond Giske

NRK-innslag beskrev «den urbane metoo-eliten»: - Fikk hakeslepp

- Det er en formulering som ikke beskriver alvoret i det metoo handler om, sier Marius Tetlie, fagredaktør i NRK Nyheter.

Tilbake: Tirsdag var Trond Giske invitert til Ap-møte i Surnadal, et sted som på Dagsrevyen ble omtalt som «milevis unna den urbane me too-eliten». Her er Giske på oppstartsmøtet til Orkdal Ap 10. februar. Foto: Lars Eivind Bones
Tilbake: Tirsdag var Trond Giske invitert til Ap-møte i Surnadal, et sted som på Dagsrevyen ble omtalt som «milevis unna den urbane me too-eliten». Her er Giske på oppstartsmøtet til Orkdal Ap 10. februar. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Inn i varmen, milevis unna den urbane metoo-eliten». Slik introduseres Dagsrevyen 21-innslaget om Trond Giskes besøk hos Surnadal Arbeiderparti. På Twitter raser flere mot NRKs omtale av metoo-kampanjen. En av dem er Ap-politiker Lena Amalie Hamnes.

Ikke kaffe latte

Reagerer: Ap-politiker Lena Amalie Hamnes mener at metoo-debatten og seksuell trakassering ikke er et byfenomen. Foto: Eivind Biering Strand (Våganavisa)
Reagerer: Ap-politiker Lena Amalie Hamnes mener at metoo-debatten og seksuell trakassering ikke er et byfenomen. Foto: Eivind Biering Strand (Våganavisa) Vis mer

- Jeg fikk hakeslepp. Hvis noen tror metoo-debatten er en kaffe latte-urban greie må de tro om igjen, sier Hamnes.

Hun er gruppeleder for Ap i Vågan kommune i Lofoten, og var en av mange som reagerte på Twitter tirsdag kveld. «Et hån mot alt det #metoo faktisk er - jeg gremmes», skriver Hamnes på Twitter.

«Hva i alle dager?» spør MDG-politiker Eivind Trædal på Facebook. «Tror virkelig NRK at respekt for kvinner bare er et slags urbant påfunn for folk som liker kaffe latte? Her klarer de både å nedvurdere bygda og spytte på alle kvinner som har stått fram i forbindelse med #metoo» skriver han.

- Helt latterlig

- En ting er Giske-saken, og at han nå blir invitert rundt. Men at NRK vinkler på denne måten? sier Hamnes. Hun mener seksuell trakassering på ingen måte er et byfenomen.

- Det er helt latterlig å insinuere det. Metoo-kampanjen er gjennomgripende og et problem for hele samfunnet. Det fantastiske med at det har fått oppmerksomhet, er at det kanskje er mulig å gjøre noe med det, sier hun.

- Derfor er dette ekstra ille fra NRK. Har de ikke redaktører der? sier Hamnes.

NRK beklager

- Det er viktig å si at det var uheldig formulering som ikke burde vært brukt i saken, sier Marius Tetlie, fagredaktør i NRK Nyheter.

- Det er en formulering som ikke beskriver alvoret i det metoo handler om, sier han.

- Hvordan kom den gjennom?

- Vi har kontrollfunksjoner, men formuleringen ble ikke luka vekk.

- Ville dere brukt den igjen?

- Nei, svaret på det ligger i det at den ikke burde vært brukt og var uheldig, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!