ENGASJERT:  Erling Lægreid vil bli savnet for sitt ekte engasjement, sin skarpe ironi og sitt varme, radikale temperament. Foto BREKKE/TRULS Dagbladet
ENGASJERT: Erling Lægreid vil bli savnet for sitt ekte engasjement, sin skarpe ironi og sitt varme, radikale temperament. Foto BREKKE/TRULS DagbladetVis mer

NRK-journalist døde brått

Forfatter og NRK-journalist Erling Lægreid døde fredag, 72 år gammel.

Erling Lægreid døde brått og uventet fredag morgen, melder NRK.

Han jobbet i NRK fra 1970 fram til han ble pensjonist i 2009.

- Han var en urokråke på kulturfeltet i alle år. Han skrev skarpe kåserier og kommentarer og kom med krasse angrep på det han kalte kultureliten og åndssnobbene.

En fri sjel Det sier Åsulv Edland, som jobbet sammen med Lægreid fra 1970-tallet, og fortsetter på NRKs nettsider:

- Han kjørte sitt eget løp og ga blaffen i om folk liker det eller ikke. Han var en vestlending av det robuste slaget, sier Åsulv Edland, som jobbet sammen med Lægreid siden 70-tallet.

Samtidig var han en fri sjel, skriver NRK om sin markante medarbeider. Det var vanskelig å knytte ham til et bestemt parti.

Stor ironiker - Han var radikal, men ville ikke settes i bås. Han var en mann med temperament og vi hadde mange heftige diskusjoner. Men, det skadet ingen.

Lægreid blir omtalt som en stor ironiker med et varmt hjerte.

- Ironien hans var enkel og skarp og han elsket å ta dem som sitter med makta, sier Gaathaug til NRK.no.

Erling Lægreid var også opptatt av de store møtene, og traff mange av Norges store kulturpersonligheter gjennom en lang karriere.

Lægreid var fra Årdal i Sogn og Fjordane og markerte seg som en ivrig nynorskmann.