Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eurovision, Rybak

NRK jubler over Eurovision-seertall

- Rybak har også en helt unik plass i hjertene til det norske folk.

TIL FINALEN: Torsdag gikk Alexander Rybak videre i Eurovision Song Contest. Foto: NTB Scanpix
TIL FINALEN: Torsdag gikk Alexander Rybak videre i Eurovision Song Contest. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Torsdag kveld gikk Alexander Rybak videre til finalen i Eurovision Song Contest med låta «That's how you write a song». Det ble sett live av hele 952.000 seere på NRK1, skriver Kampanje.

Det ga NRK en markedsandel på 71,8 prosent, i aldersgruppen over 12 år. Dersom man tar med tidsforskjøvet seing, blir det totale tallet 1 003 000 seere, med en markedsandel på 71 prosent.

Stig Karlsen, NRKs prosjektleder og musikkansvarlig i MGP, er svært fornøyd med tallene.

NRK jubler

- Fantastiske seertall! Eurovision Song Contest er ett bunnsolid og slitesterkt musikkshow som viser seg å samle og engasjere folket hvert eneste år. Alexander Rybak har også en helt unik plass i hjertene til det norske folk, og det er ikke så overraskende at mange ønsker å følge ham når han vender tilbake til verdens største musikkonkurranse, sier Karlsen, til Kampanje.

Dette er en tydelig økning fra i fjor, hvor 700.000 seere så NRKs sendinger fra semifinalen, hvor Jowst representerte Norge.

I fjor var det hele 1,3 millioner seere som fulgte den internasjonale finalen på NRK, skriver Medier24. Da var det portugisiske Salvador Sobral som gikk til topps i musikkonkurransen.

Før torsdagens semifinale startet, lå Alexander Rybak på andreplass på bookmakernes lister. Etter opptredenen falt Rybak ned til sjetteplass.

I skrivende stund ligger Rybak på en åttendeplass.

Spare på stemmen

Da 31-åringen holdt pressemøte for norske medier etter at finaleplassen var et faktum, men svarte kun på et knippe spørsmål og begrunnet det med at han måtte spare på stemmen før finalen.

Rybak har vært åpen om at han har slitt med influensa i tiden opp mot Eurovision.

- Dette er krevende dager for Alexander. Han er en gutt som holder fokuset der det er viktig, og det er på prøvene. Det må være hans prioritet, sa Ronnie Klaussen, i Artistpartner som er Rybaks PR-representant, til Dagbladet.

- Så blir det en ekstra utfordring når helsa er sånn halvveis, legger han til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media